setting wifi smartphone

Cara Mudah Iklan Blog Di Event Blogger

Tips ini bukan asalnya dari saya. Saya dapat sewaktu majlis #SBB2013 dari sifu saya Blog Orang Dewasa.

Cara untuk mempromosikan blog di majlis yang dihadiri ramai blogger adalah melalui setting pada wifi smartphone masing-masing. Share mobile data connection melalui wifi dengan syarat berpassword.

Setting – More Settings – hidupkan portable wifi hotspot dengan berikan url blog sebagai username.

setting wifi smartphone

Perkara biasa bagi blogger yang akan scan sesuatu tempat untuk menyemak ada wifi atau tidak. Blogger aktif akan gunakan internet untuk mengupdate Facebook, Instagram atau Twitter kalau tidak pun untuk live blogging.

Kalau nampak kujie2.com, mesti nak tahukan… web apa ni.

Ramai yang dah buat macam ni.  Saya dah buktikan cara ini berjaya kerana  melihat seseorang di dalam dewan forum yang membuka blog saya selepas mengscan wifi di smartphonenya.

 

Iklan Komuniti :

Pada 18hb sehingga 23hb Disember ini, Insha Allah saya akan bersama beberapa blogger akan ke:

  • Cambodian Islamic Centre,
  • Angkorb Training Centre,
  • Sekolah Intergrasi Nurul Iman Chroy Mentry,
  • Tanah Waqaf,
  • Program ringkas bersama Muslim Cambodia,
  • dan mujahadah di masjid-masjid Vietnam.

INFAQ berupa wang tunai sangat dialu-alukan kepada anak-anak Muslim miskin di Cambodia..  Jika ada yang nak beri buku dan alatulis pun diucapkan terima kasih. Tiada had minimum, seikhlas hati.

Boleh  hubungi saya melalui Contact Form [klik]

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

34 thoughts on “Cara Mudah Iklan Blog Di Event Blogger”

  1. Saya salah seorang yang terbaca domain hotspot tu. Terus bukak website akak. Pastu terus akak tegur saya.

    – saya, isteri dan baby yang duk depan akak bawak belon –
    Jom terjah post menarik dari hadi ..Hello world!My Profile

Comments are closed.