Cara Mudah Iklan Blog Di Event Blogger

Tips ini bukan asalnya dari saya. Saya dapat sewaktu majlis #SBB2013 dari sifu saya Blog Orang Dewasa.

Cara untuk mempromosikan blog di majlis yang dihadiri ramai blogger adalah melalui setting pada wifi smartphone masing-masing. Share mobile data connection melalui wifi dengan syarat berpassword.

Setting – More Settings – hidupkan portable wifi hotspot dengan berikan url blog sebagai username.

setting wifi smartphone

Perkara biasa bagi blogger yang akan scan sesuatu tempat untuk menyemak ada wifi atau tidak. Blogger aktif akan gunakan internet untuk mengupdate Facebook, Instagram atau Twitter kalau tidak pun untuk live blogging.

Kalau nampak kujie2.com, mesti nak tahukan… web apa ni.

Ramai yang dah buat macam ni.  Saya dah buktikan cara ini berjaya kerana  melihat seseorang di dalam dewan forum yang membuka blog saya selepas mengscan wifi di smartphonenya.

 

Iklan Komuniti :

Pada 18hb sehingga 23hb Disember ini, Insha Allah saya akan bersama beberapa blogger akan ke:

  • Cambodian Islamic Centre,
  • Angkorb Training Centre,
  • Sekolah Intergrasi Nurul Iman Chroy Mentry,
  • Tanah Waqaf,
  • Program ringkas bersama Muslim Cambodia,
  • dan mujahadah di masjid-masjid Vietnam.

INFAQ berupa wang tunai sangat dialu-alukan kepada anak-anak Muslim miskin di Cambodia..  Jika ada yang nak beri buku dan alatulis pun diucapkan terima kasih. Tiada had minimum, seikhlas hati.

Boleh  hubungi saya melalui Contact Form [klik]

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Saya salah seorang yang terbaca domain hotspot tu. Terus bukak website akak. Pastu terus akak tegur saya.

    – saya, isteri dan baby yang duk depan akak bawak belon –
    Jom terjah post menarik dari hadi ..Hello world!My Profile

  2. owh terbaik idea ni kak jie. toce toce. leh try pasni 🙂
    Jom terjah post menarik dari Sya Isya ..PROGRAM AFFILIATE KOMISEN 5 TIER WANG DOT COM KINI DILANCARKANMy Profile

  3. idea yg brilliant 😉
    Jom terjah post menarik dari Ummi Hanie @ Nis Azmier ..Anak baru, template baru. FotoBesar namanyaMy Profile

  4. Selalu je buat benda ini.. tapi x letak .com je… Sebab nk orang kenal siapa itu Bro Framestone tanpa mention saya nie blogger.
    Jom terjah post menarik dari Bro Framestone ..Big Bad Wolf Books Sale 2013 MeriahMy Profile

  5. Bleh try letak dekat unifi nih. Huhuhu
    Jom terjah post menarik dari Sobri Mansot ..Jom derma darahMy Profile

  6. Kat event Blogrrr hari tu tak on wifi hotspot sebab takut bateri cepat habis.. Lupa bawa power bank..
    Jom terjah post menarik dari Anarm ..600 Blogger Hadir Perhimpunan BlogrrrMy Profile

  7. Terima kasih berkongsi ilmu, semoga selamat n dipermudahkan segalanya
    Jom terjah post menarik dari Naimah Wahab ..Bagaimana Nak Suruh Hormon Kurus (Leptin) Bekerja?My Profile

  8. Hendak masuk Wifi tak dapat. Ada yang berani diri minta kata laluan Wifi daripada kak Jie?
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Solo outing dengan kamera DSLR di Jonker WalkMy Profile

  9. Lepas ni aku nak set wifi streamyx guna nama domain. Biar jiran2 tahu blog kita he..he..he…
    Jom terjah post menarik dari Arman ..Review Aplikasi Android Denaihati TerbaruMy Profile

  10. hehehe terima kasih atas pingback. berguna jugak tips yang diberikan ye. hehehe. kurang-kurang, ada gak yang on the spot tersangkut. hahaha
    Jom terjah post menarik dari Azman Ishak ..Intai kami antara nampakMy Profile

  11. Ini satu tips yang sungguh hebat tak terfikir. Patutler blog Kakak hebat, tuan blog memang amat peka pada ilmu memesarkan blog. Terima kasih berkongsi!
    Jom terjah post menarik dari Mohd Shubhi ..Rahsia kenapa orang boleh kaya jual insuranMy Profile

  12. Taktik hebat ini! Rugi tak pakai hari tu 🙁

    Tapi internet pon macam siput.

  13. nice tip….baru tahu…..boleh dipraktikkan….
    Jom terjah post menarik dari sukma ..Beli Peralatan Sekolah, Saudara Meninggal & Kenduri KahwinMy Profile

  14. tips baru !! banyak betul cabang marketing … 🙁
    Jom terjah post menarik dari Zufar ..Panduan Bercuti ke Tempat Menarik Di TerengganuMy Profile

  15. Tip terbaik untuk tahun 2013! hoho…
    Jom terjah post menarik dari GreenLava ..Giveaway: Win Free Domain Names With Namecheap!My Profile

  16. tips yang tip top ni 😀
    Jom terjah post menarik dari Azri Johan ..Lirik Lagu Kau Pergi Jua – iamNEETA ft. Najwa LatifMy Profile

  17. Serta-merta setting gunakan nama blog. Terima kasih berkongsi tips menarik..
    Jom terjah post menarik dari Kak Long Mawar Merah ..Berpropa di majlis Gathering Blogrr Blogger Most WantedMy Profile

  18. best punya tips kak jie..tengkiu.:D

  19. tak terlintas plak dalam fikiran nak buat cam ni time berada kat blogrrr…
    Jom terjah post menarik dari Farzli ..Review aplikasi android Denaihati terbaruMy Profile

  20. wah, mempromosi iklan secara offline lagi baik.

    keh keh keh
    Jom terjah post menarik dari Khairil Mazri ..Penjenamaan Semula Berlaku Januari 2014My Profile

  21. memang terbaiklah cara ni. hehe..
    Jom terjah post menarik dari ohcikgu ..Taarif Elektrik naik, Surcaj RE Fund juga naik.My Profile

  22. tips menarik ni kak..tak pernah terpikir pulak..biasa letak nama HafizRahim je.. dot com tu tak letak..hehe
    Jom terjah post menarik dari Hafiz Rahim ..Ada Apa Dengan Hard Rock Cafe Kuala LumpurMy Profile