Amaran : Virus Facebook Sudah Ditemui

EDIT : saya dah dapat email virus tersebut. Sila lihat garisan merah  – itu bukan email saya yang betul. ( tetapi boleh sampai juga ke alamat saya )

Amaran dari McAfee Inc bahawa ada pengodam internet sedang dibangunkan dengan tujuan khusus iaitu mencuri kata laluan perbankan dan mengumpul maklumat sensitif pelanggan.

Amaran awal di [sini]

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. kalau kena pada yang tak alert ni, habis la FB dia. Pelik sebanarnya kalau tetibe password kena reset tanpa apa sebab. elok buka sendiri FB guna link asal.
    .-= beliamuda´s last blog ..Motorola Charity Night – Meraikan Kanak-Kanak Kurang Bernasib Baik =-.

  2. macam2 hal la skg ni.. fb pun org nak ye.. tapi media online ni lau disalah gunakan mmg byk bahaya..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Tokyo Dogs =-.

  3. Inilah isu yang paling hangat dari FB,sekarang application di FB pun ada unsur 2 macam ni.
    .-= techgravy´s last blog ..Watch US TV Show Online Without Use Any US VPN Or Proxy =-.

  4. saya cume nak tau… macam mane kak jie buat gambar macam kene gigit dengan tikus tuh? semart la kak jie. nanti share ok. thanks~
    .-= kreuger´s last blog ..Mencita aplikasi baru hasil daripada pengubahsuaian mIRC Script. =-.

  5. takottnye..bahaye tu.. 😥 x mau x mau ❗

  6. biasanya, kalau email tu kelihatan lain mcm aje.. awal2 lagi maza dah pangkah lorr..

    tak mau bagi masuk dlm katung lorr..

    huhuhhu
    👿 👿 👿
    .-= maza´s last blog ..Nenek Saya Sayang Saya… =-.

  7. takleh caye sgt dh dgn email.. nk buat apa2 kene check keseluruhan email dulu.. check sender, email penerima, check link, mcm2.. email skrg ni guna utk sekadar baca je.. link2 semua dah tak bleh klik.. bahaya~!
    .-= Anarm´s last blog ..Internet lebih laju dengan Pale Moon Project =-.

  8. dah banyak sangat benda2 mcmni jadi, puan blogger..
    .-= Luth Textile´s last blog ..Aku trauma? =-.

  9. oh itu macam ke bentuk email dia..kita tak pernah dpt lg..hehe 😉
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Arissa loves the camera =-.

  10. Hie..tapi tentu da juga yang akan terpedaya kan? 😀
    .-= tekkaus´s last blog ..Lee Chong Wei Wins All England 2010 Badminton Crown! =-.

  11. macam-macam hal skang ni. tapi setakat ni saya blum dpt lagi. maybe saya tak femes cam Kak Jie kut.hik3..
    .-= penyubiru´s last blog ..Tak payah pergi rumah urut =-.

  12. Setakat ni, belum pernah dapat lagi daripada ‘fb’, yg byk.. segala jenis bank, walaupun bank yg saya takde akaun langsung.. 😡
    .-= samdaddycool´s last blog ..Hukum analisa pola tarikh lahir =-.

  13. Frantz-Senpai says:

    nampak seperti lebih kepada scam dan phishing.. hurmm
    .-= Frantz-Senpai´s last blog ..Membina ChatRoom IRC =-.

  14. ayong.qiela says:

    penah dapat gak. tp gelak je kak jie. haha. sbb cam lawak pon ade. request new pasword, sdgkan, paswrod igt lg. hahaha!
    .-= ayong.qiela´s last blog ..the lovely bones =-.

    • twitter pun selalu hantar email request new password tau…macam email spam bank 😆

      • ayong.qiela says:

        tp kak jie, yg slalu dpt dr fb la. n mybnk gak. haha. gelakkan je. 😛
        .-= ayong.qiela´s last blog ..the lovely bones =-.

  15. haish~
    sebab tu zara tak letak nama betul kat FB~
    cuma letak nama yang orang panggil zara~ 😀
    .-= Lord Zara´s last blog ..Kau Kentut, Kau Sedut. Kau Berak, Kau Cuci. Ini Bukan Iklan Pewangi Tandas Tapi Sekadar Pelawas. =-.

  16. penah dapat..tp x caye sbb email yg diguna utk fb tak sama dgn email yg dia pakai utk access ..so mmg malas nak caye
    .-= deqyalalink´s last blog ..THANX ARA JASMY 🙂 =-.

    • canggih posmen ni… alamat orang lain pun boleh sampai ke rumah kita… 😆 kalau tak perasan tu… 😆

  17. Bahaya2…FB makin mengancam kat dunia ni.So ramailah nak curi maklumat perbankan ngan maklumat sensitif pengguna… 👿
    .-= Mr Fathi´s last blog ..Penantian 2 tahun,akhirnya Nuffnang dah matang!!! =-.