Cara Jarak Satu Bandar Ke Satu Bandar Diukur

Dalam tempoh membesarkan anak-anak, pernah soalan ini ditimbulkan.

Apabila melihat papantanda jarak di jalan raya, ( contoh : Kuala Lumpur 58 KM ), dimanakah center point jarak itu diukur?

Jawapannya : Pejabat Pos

papan tanda jarak

Lokasi : Β Depan Pejabat Pos Behrang Stesyen

cara jarak tempat dikira

Depan Pejabat Pos Kuala Lipis – klik sini->Kosong

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. hmm.. teliti sekali ya..
    nice picture πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Penyebab dan Dampak Pencemaran Limbah Padat, Cair dan Gas dari Industri dan Rumah TanggaMy Profile

  2. La… Baru tahu ni. Persoalannya pulak kenapa dia sukat dari pejabat pos ye? Hehe
    Jom terjah post menarik dari Hazmin Hamudin ..Hukum Menyambut Hari IbuMy Profile

  3. aiseh..tak penah pulak nampak papan tanda camni kat pejabat pos. nak kena perati betul2 lepas ni πŸ˜€
    Jom terjah post menarik dari Amir ..Cara Orang Malas Buat Duit Dengan Bisnes KosmetikMy Profile

  4. owh..baru tahu..
    Jom terjah post menarik dari blackrosehunter ..Tips Mengekalkan Kedudukan Blog Dalam Google SearchMy Profile

  5. oh baru tau jugak..terima kasih πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari Wan Gerrard ..Persaraan Sir Alex Ferguson sebagai Pengurus Manchester UnitedMy Profile

  6. Kalau ada urusan di pejabat POS bolelah semak batu tanda ini.

  7. Oh patut la .. kakjie memang alert benda2 mcm ni ye ..

    amacam dah rajin ke ? hahaa
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..posisi terbaik ketika tidur bagi wanita hamilMy Profile

    • ha h aha.. anak2 jenis nampak semua nak tanya, nak bincang nak bersoal jawap..kenapa itu kenapa ini

  8. baru tahu….info yang bagus untuk pedoman kita….
    Jom terjah post menarik dari sukma ..WORDLESS WEDNESDAY #08My Profile

  9. baru tahu hari ni…. ingat dari sempadan ke sempadan.. ekekek
    terima kasih atas perkongsian
    Jom terjah post menarik dari staibaqhang ..Sometimes when your day come so suck!! (Kisah Benar)My Profile

  10. bertambah lagi ilmu…terima kasih kakjie πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari ieda ..ww : buku ‘ bank simpanan pejabat pos’My Profile

  11. ooo baru tau cara pengukurannya. ingat ke betul-betul center
    Jom terjah post menarik dari Khairul Zamri ..Done with Final Year Project PresentationMy Profile

  12. ooo ok, baru paham. patut la… kalau menggoogle je mesti nak tanye poskod. adakah poskod tu penomboran yang diberi pada setiap pejabat pos?
    Jom terjah post menarik dari Azman Ishak ..#WW Foto Besar: Harapan PRU13My Profile

  13. Kat mana2 pun memang dia start kira dari pejabat pos ek?
    Jom terjah post menarik dari Anarm ..Keputusan Pilihan Raya Umum Malaysia Ke-13 (PRU13)My Profile