Carta Hostname Paling Sedap

Kajian Nielsen Mobile Insight Malaysia 2010 mencatat peningkatan penggunaan Internet kepada 41 peratus tahun 2010 berbanding 25 peratus pada 2009.

Enam daripada 10 pengguna berumur antara 20 dan 24 tahun menggunakan Internet pada kadar purata 22.3 jam seminggu.

Saya pun  berminat nak keluarkan hasil stastistik  hostname yang dikumpul untuk tempoh 30 hari di kujie2.com.

Mari kita lihat pengguna internet datangnya dari mana.

No # 1 ~ # 3 adalah dari syarikat telekomunikasi

Yang paling menarik,  dari 30 hostname paling banyak menduduki carta di sini  adalah dari edu ( education ) .

Carian top dari host berkenaan :

  1. gov.my – gempa bumi di Jepun , puding karamel ,semak saman trafik , tambang erl , senarai kosmetik
  2. uitm – gempa bumi di Jepun, lambang misteri , akad nikah di masjid, coli
  3. usm – lambang misteri, surat tunjuk sebab, pengalaman bersalin, pengkid
  4. utm – simbol misteri, resepi puding roti, lambang misteri, cikgu, petua ulser mulut.
  5. moe – gempa bumi, puding karamel, saman trafik, cerita lawak 18sx, gambar bogel
  6. upm – gempa buni, nasi ambeng, lambang misteri, solat sunat witir, rumah sewa serdang
  7. iium – gempa bumi, malique too phat, motivasi pagi, sidek baba
  8. kustem – belangkas, gempa bumi , twister minuman oren , cara buat read more

Killer keywords tak bolehlah saya dedahkan, itukan rahsia.  Tapi saya pernah buat tutor cara untuk check keywords blog orang lain.  Cari je dalam entri lama tu… mesti jumpa.

Host dari kerajaan negeri  yang menduduki carta 3 terhangat:

  1. Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang
  2. Jabatan Ketua Menteri Melaka
  3. Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan

Referrer dari blog yang menduduki 5 tempat paling empuk:

  1. mazidulakmal.com
  2. ondscene.my
  3. tiffinbiru.blogspot.com
  4. ariffshah.com
  5. hazrey.com

4 dari 5 blogger ini saya dah pernah jumpa berkenal mesra.  Cuba teka siapa agaknya yang masih belum ?

Hadiah berus gigi jenama Kujie K 34-08 High Quality 😆 😆

 

Yang paling hangat dan sensasi, sudah tentunya pesawat peninjau dari Royal Malaysia Police.

Keywords dari RMP saya tak boleh dedahkan, saya tolong cover. hehehe…. lain kali kena saman trafik, datuk tolong kautim ye!

Abang-abang polis, hati – hati dijalanraya tau… ada cctv yang memantau.

Hostname lain:
telkom.net.id – Indonesia
espeed.com.bn – Brunei
singnet.com.sg – Singapura
maxonline.com.sg – Singapura
megatel.co.nz – New Zealand

saya rasa nak buat tempoh kajian 1 tahun….tengoklah kalau rajin

46 Replies to “Carta Hostname Paling Sedap”

  1. hehehe.. semalam baru je dapat soalan dari pengunjung pasal hal suami isteri

    sekarang kurang bercerita bab tu….rasa tak seronok nak bagi nasihat rumah tangga bila ipar duai, adik beradik baca blog.

    lagi satu – nak nasihat orang pasal suami isteri, suami pun dok jauh , mcm tak kena je nak bercakap soal tu.

    apa yg kak jie share biasanya apa yg berlaku dlm kehidupan, apa yg kak jie rasa apa yang kak jie alami..skrg ni mcm mana nk nasihat orang sedangkan suami sendiri pun jauh……..nanti orang cakap….cakap bolehlah..hehehe

  2. saya tabik dengan kak jie..walaupun surirumah tapi tau banyak perkara di dunia luar..pasal teknologi pasal internet pasal blog..

    tapi saya suka kak jie cite pasal keluarga..boleh belajar ilmu keibubapaan kat blog ni..=)

  3. bukan… korang tak nampak data ni nak tunjukkan apa

    data nak bagi tau…orang gomen ramai melayari internet kat opis 😆

  4. Bukan link dari edu…tapi penggunung menggukan host dari edu.

    Maksudnya mereka menggunakan internet dari edu ( education)& gov ( goverment )

    Blog korang pun ada, cuma tatau je 😆

  5. Mat Gebu ( tiffinbiru ) adalah kenalan blogger paling lama..kami sama2 MEMBINA blog dan sekarang memandang dari kejauhan dengan gembiran KEJAYAAN beliau 😀

  6. WOW! betul2 global ni.. hehhe

    dan maza tumpang berbangga gak ler.. sbb maza mengomel di tempat betul dan dlm masa sama terpancar jua gambar kartun maza yg lantun2 itu ke seantero dunia alam cyber nan maya.. hehehehe

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    gerr.. tumpang glamour aje gitew.. hehehehe
    Jom terjah post menarik dari maza ..Garden of EdenMy Profile

Comments are closed.