Carta Hostname Paling Sedap

Kajian Nielsen Mobile Insight Malaysia 2010 mencatat peningkatan penggunaan Internet kepada 41 peratus tahun 2010 berbanding 25 peratus pada 2009.

Enam daripada 10 pengguna berumur antara 20 dan 24 tahun menggunakan Internet pada kadar purata 22.3 jam seminggu.

Saya pun  berminat nak keluarkan hasil stastistik  hostname yang dikumpul untuk tempoh 30 hari di kujie2.com.

Mari kita lihat pengguna internet datangnya dari mana.

No # 1 ~ # 3 adalah dari syarikat telekomunikasi

Yang paling menarik,  dari 30 hostname paling banyak menduduki carta di sini  adalah dari edu ( education ) .

Carian top dari host berkenaan :

  1. gov.my – gempa bumi di Jepun , puding karamel ,semak saman trafik , tambang erl , senarai kosmetik
  2. uitm – gempa bumi di Jepun, lambang misteri , akad nikah di masjid, coli
  3. usm – lambang misteri, surat tunjuk sebab, pengalaman bersalin, pengkid
  4. utm – simbol misteri, resepi puding roti, lambang misteri, cikgu, petua ulser mulut.
  5. moe – gempa bumi, puding karamel, saman trafik, cerita lawak 18sx, gambar bogel
  6. upm – gempa buni, nasi ambeng, lambang misteri, solat sunat witir, rumah sewa serdang
  7. iium – gempa bumi, malique too phat, motivasi pagi, sidek baba
  8. kustem – belangkas, gempa bumi , twister minuman oren , cara buat read more

Killer keywords tak bolehlah saya dedahkan, itukan rahsia.  Tapi saya pernah buat tutor cara untuk check keywords blog orang lain.  Cari je dalam entri lama tu… mesti jumpa.

Host dari kerajaan negeri  yang menduduki carta 3 terhangat:

  1. Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang
  2. Jabatan Ketua Menteri Melaka
  3. Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan

Referrer dari blog yang menduduki 5 tempat paling empuk:

  1. mazidulakmal.com
  2. ondscene.my
  3. tiffinbiru.blogspot.com
  4. ariffshah.com
  5. hazrey.com

4 dari 5 blogger ini saya dah pernah jumpa berkenal mesra.  Cuba teka siapa agaknya yang masih belum ?

Hadiah berus gigi jenama Kujie K 34-08 High Quality 😆 😆

 

Yang paling hangat dan sensasi, sudah tentunya pesawat peninjau dari Royal Malaysia Police.

Keywords dari RMP saya tak boleh dedahkan, saya tolong cover. hehehe…. lain kali kena saman trafik, datuk tolong kautim ye!

Abang-abang polis, hati – hati dijalanraya tau… ada cctv yang memantau.

Hostname lain:
telkom.net.id – Indonesia
espeed.com.bn – Brunei
singnet.com.sg – Singapura
maxonline.com.sg – Singapura
megatel.co.nz – New Zealand

saya rasa nak buat tempoh kajian 1 tahun….tengoklah kalau rajin

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. oic.. aku pun ada jugak getclicky ni.. cuma belum habis explore
    Jom terjah post menarik dari Mus ..Industri Membuat Sesar Unjur Di Pulau Bruit- DaroMy Profile

  2. Orait !!! kontena tu, pastikan saya yang hantar.

    Nak 20 kaki? 40 kaki? 45 kaki? back to back? Side loader?

    Semua dijamin beres. 😆
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul (9W2FLY) ..SCANIA RULESMy Profile

  3. pergh, rajin kak jie main dengan statistik ni yerk. nnt nak kena renovate blog la…nak pakai getclicky blk la…hehe
    Jom terjah post menarik dari Mohd Isa ..Awek Bertudung Tapi LesbianMy Profile

  4. Pendekar Berkuda says:

    betul tuh..jangan lupa pasal projek tuh…setahun tuh lama… haha..

  5. Pendekar Berkuda says:

    getclicky dah register dah..cuma dia suruh upgrade… itu yang payah tu…
    Jom terjah post menarik dari Pendekar Berkuda ..BREAST MOUNTAIN ATAUPUN GUNUNG BUAH DADA- KAMU TAHU KE HAHAHAHA!!My Profile

  6. Pendekar Berkuda says:

    keh keh keh…rmai yang mengular tuh…
    Jom terjah post menarik dari Pendekar Berkuda ..BREAST MOUNTAIN ATAUPUN GUNUNG BUAH DADA- KAMU TAHU KE HAHAHAHA!!My Profile

  7. Pendekar Berkuda says:

    hahaha….berus gigi jenama kujie.com??? takut nanti ramai lak yang ciplak… pakat2 buat brand masing2…hahah..
    Jom terjah post menarik dari Pendekar Berkuda ..BREAST MOUNTAIN ATAUPUN GUNUNG BUAH DADA- KAMU TAHU KE HAHAHAHA!!My Profile

  8. Pendekar Berkuda says:

    hahaha….takleh jadi nih…. pendekar selalu check siapa yang datang ke blog ini… hehehe…user online je sis… ekeke..
    Jom terjah post menarik dari Pendekar Berkuda ..BREAST MOUNTAIN ATAUPUN GUNUNG BUAH DADA- KAMU TAHU KE HAHAHAHA!!My Profile

  9. hehehe.. semalam baru je dapat soalan dari pengunjung pasal hal suami isteri

    sekarang kurang bercerita bab tu….rasa tak seronok nak bagi nasihat rumah tangga bila ipar duai, adik beradik baca blog.

    lagi satu – nak nasihat orang pasal suami isteri, suami pun dok jauh , mcm tak kena je nak bercakap soal tu.

    apa yg kak jie share biasanya apa yg berlaku dlm kehidupan, apa yg kak jie rasa apa yang kak jie alami..skrg ni mcm mana nk nasihat orang sedangkan suami sendiri pun jauh……..nanti orang cakap….cakap bolehlah..hehehe

  10. saya tabik dengan kak jie..walaupun surirumah tapi tau banyak perkara di dunia luar..pasal teknologi pasal internet pasal blog..

    tapi saya suka kak jie cite pasal keluarga..boleh belajar ilmu keibubapaan kat blog ni..=)

  11. heheh yuppp baru tgk smlm
    Jom terjah post menarik dari suffer8zine ..Jom Kenali Cendawan BeracunMy Profile

  12. seronok kalau tau siapa pengunjung blog kita…sesekali dpt ‘tangkap’ seseorang yang tak terduga..hehe :mrgreen:

  13. hostname tiap pelawat, akaun free pun boleh tengok

  14. utk check hostname tiap pelawat, tak perlu
    boleh je

  15. Terimakasih Maza, tak terbalas rasanya.

    cesss…skima pula ayat 😆

  16. bukan… korang tak nampak data ni nak tunjukkan apa

    data nak bagi tau…orang gomen ramai melayari internet kat opis 😆

  17. tak premium pun boleh… ada

  18. semua tak sama..sbb tu kita ikut satu je
    senang nak kumpul data utk jangka panjang

  19. bukan link tu…….pengunjung dari orang gomen 😆

  20. boleh teka lagi….hadiah berus gigi belum order..hiks! 😆

  21. terbalik… kak jie suka ‘baca data’ :mrgreen:

  22. hahaha..tau tak pe

    org gomen ramai yg main internet time kerja ,itulah fakta disebalik data berderet2 tu…hehehe

  23. Kurang faham bagaimana laman kerajaan pemyumbang trafik ke blog Kak Jie. Orang gomen banyak layar ke blog Kak Jie?
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Hantu Kak Limah balik RawangMy Profile

  24. Bukan link dari edu…tapi penggunung menggukan host dari edu.

    Maksudnya mereka menggunakan internet dari edu ( education)& gov ( goverment )

    Blog korang pun ada, cuma tatau je 😆

  25. Mat Gebu ( tiffinbiru ) adalah kenalan blogger paling lama..kami sama2 MEMBINA blog dan sekarang memandang dari kejauhan dengan gembiran KEJAYAAN beliau 😀

  26. hebat lah kak jie dapat traffic link dari edu.
    tak lama lagi boleh lah panggil kak jie ni master blogger. ok tak
    Jom terjah post menarik dari shamizu ..Pelanggan Pening Patin RM13-000 Peniaga Pening Pelanggan Sorok AyamMy Profile

  27. denaihati says:

    Mungkin juga tiffinbiru tu yang belum jumpa kot..
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Kad Kredit pemusnah hidup berpanjanganMy Profile

  28. Mrs.Ayie says:

    :roll: tak tahu kenapa. Kalau tengok statistik mesti pening. Patutlah tak jadi cikgu matematik 😆
    Jom terjah post menarik dari Mrs.Ayie ..Bila marah merasuk warasMy Profile

  29. alamak.. baru nak teka mat gebu.. dah ada orang teka da.. hehe
    Jom terjah post menarik dari zairie ..Alahai Terkantoi sudahMy Profile

  30. sabahbloggers says:

    Waaaah. Tahniah. kalau dapat link dari .edu tu memang sedap.
    Jom terjah post menarik dari sabahbloggers ..How to add favicon in blogspotMy Profile

  31. afiq aiman says:

    betul jugak tu. e-tuisyen bersama cikgu jie. nnt up sikit sampai taraf universiti blogger (gurau je kak jie) hihi
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Panduan Lengkap Pengiklanan Blog 1My Profile

  32. afiq aiman says:

    google analytic pun belum sy install dgn sempurna dlm blog. pening dh nak letak kat mana. kejap header kejap footer tp statistik xsma mcm statpress dlm dashboard. tolong kak jie. 🙂
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Berhubung Dengan Pelanggan Di Facebook Patut Atau TidakMy Profile

  33. selain getclicky premium tu.. kat mane lagi agaknya bley usha benda ni erk??
    Jom terjah post menarik dari Fariq ..Ban URL Di Shoutmix Bagi Mengelakkan SpamMy Profile

  34. Saya pun nak cuba ceklah blog saya lepas ni,bila ada masa.Terima kasih kak jie.
    Jom terjah post menarik dari Kidney Expert ..Potassium &amp Kaitannya Dengan Penyakit Buah Pinggang KronikBah 4My Profile

  35. ooo akaun premium patut mcm nmpk je stat ni
    Jom terjah post menarik dari suffer8zine ..Jom Kenali Cendawan BeracunMy Profile

  36. banyak jugak hostname edu kat blog kak jie ni.. blog dah bleh jadi kelas tuisyen.. 😀
    Jom terjah post menarik dari Suraya ..Merangsang Penggunaan Otak KananMy Profile

  37. auwww….sentimental value tu kak jie..bangun pagi2 senyum depan cermin sambil memberus gigi jenama….

    KUJIE2.COM….

    😆
    Jom terjah post menarik dari Kancilbiru ..Talam durian terpaling sedap penah dimakanMy Profile

  38. WOW! betul2 global ni.. hehhe

    dan maza tumpang berbangga gak ler.. sbb maza mengomel di tempat betul dan dlm masa sama terpancar jua gambar kartun maza yg lantun2 itu ke seantero dunia alam cyber nan maya.. hehehehe

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    gerr.. tumpang glamour aje gitew.. hehehehe
    Jom terjah post menarik dari maza ..Garden of EdenMy Profile

  39. terima kasih getclicky hahahaha….kena bayar ke yg leh tgk outgoing nyer tu?
    Jom terjah post menarik dari mijae ..Bila Riwayat Blogging itu Membesar Seperti ManusiaMy Profile

  40. yeah…sorang lagi teka dgn betul…kita kumpul ramai2 order berus gigi kujie utk satu kontena 😆

  41. ooo.. hehe.. tq sharing..
    sy pernah try getclicky tu.. tp free punya la..
    tp dah lupa dh mcmana nk guna.. da lama sgt x meluangkan masa dgn blog.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Azah ..Soley-Soley Middle of The Road – Usop Wilcha &amp JohanMy Profile

  42. ye betul. nanti kak jie cari hadiah berus gigi :mrgreen:

  43. saya teka, tiffinbiru!
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Pengalaman Sekolah Yang Mampu Membuatkan Anda TersenyumMy Profile

  44. kak jie mesti belum pernah jumpa cik mat gebu kan..hehehe
    Jom terjah post menarik dari Kancilbiru ..Talam durian terpaling sedap penah dimakanMy Profile

  45. dah sudi banyak kali dah… hehe

    kak jie guna getclicky.com akaun premium

  46. kak jie pakai apa ek nk tgk statistik ni? sudi x share? :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Azah ..Soley-Soley Middle of The Road – Usop Wilcha &amp JohanMy Profile