Cuti Sekolah Tahun Baru Cina 2013

Edit 05/02/2013 – Cuti ganti tahun baru cina 2013 ( Sabtu 9 hb Mac 2013 dan Sabtu 27 hb April 2013 )

Pekeliling kementerian mengenai cuti ganti sekolah tahun baru cina 2013

 

cuti sekolah ganti raya cina 2013

tarian singa tahun baru cina

Sambutan Tahun Baru Cina di taman perumahan kami beberapa tahun lepas

HARI KELEPASAN AM PERSEKUTUAN 2013

  • Tahun Baru Cina – 10 Februari 2013 ( Ahad ) – Semua negeri
  • Tahun Baru Cina (Hari Kedua) – 11 Februari 2013 (Isnin) – kecuali Kelatan & Terengganu

HARI KELEPASAN AM NEGERI 2013

  • Tahun Baru Cina (Hari Kedua) – 11 Februari 2013 (Isnin) – Kelantan & Terengganu sahaja

Fakta menarik mengenai Cuti Umum Malaysia 2013

CUTI SEKOLAH TAHUN BARU CINA 2013

  • 12 Februari 2013 (Selasa) hingga 15 Februari 2013 (Jumaat) –  Sekolah anak saya sahaja, sekolah anak puan² sila tanya pihak sekolah sendiri.

Secara keseluruhannya sekolah akan bercuti dari 9hb Februari hingga 17hb Februari 2013 ( 9 hari ).  Anak Puan Bee pun bercuti sehingga 17 Februari.  Anak Puan Yanmie pun sama.

Saya bercadang untuk bercuti ke Kota Tinggi Johor – Mersing – Rompin – Pekan – Kuantan – Hulu Terengganu ( Tasik Kenyir ) dan balik ke Kuala Lumpur berdua dengan Intan menaiki bas.  Untungnya ada anak sekolah, boleh cuti sekolah… hiks!

Bab bercuti , laju je nak update…:p

  • 23 Mac 2013 hingga 31 Mac 2013 cuti sekolah lagi – cuti pertengahan penggal 1

Nak cari idea nak bercuti, saya ada senarai tempat menarik yang boleh dilawati – baca di sini – Tempat Menarik Dilawati

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Kita Holidays Travel & Tour Indonesia says:

    Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

  2. cutinya cukup panjang ya kalau di Indonesia waktu itu cuma satu hari… 🙂
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Cara Membersihkan Toilet Agar Menghambat Pertumbuhan BakteriMy Profile

  3. cuti raya cina kat malaysia dah nak dekat… lama tak tengok tarian naga secara live…
    Jom terjah post menarik dari Wan Fauzi ..Hukum Waris Mengantikan Solat Orang MatiMy Profile

  4. Cuti tahun baru Cina mula sibuk membantu persiapan perkahwinan 2 adik ipar yang bakal berlangsung selepas Tahun Baru Cina.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Sudah cukup sudah dengan spammerMy Profile

  5. cuti cuti cuti… seronoknya berjalan2 time ni kan kak? hehe
    Jom terjah post menarik dari azrijohan ..Blogger Paling Muda di Majlis #SBB2013My Profile

  6. Cuti2 umum ni seronok untuk yang berkeluarga sebab dapat bercuti-cuti bersama anak-anak dan suami… 🙂
    Jom terjah post menarik dari Aya ..Anugerah Blogger Popular 2013My Profile

  7. assalamualaikum kujie….selamat bercuti yer…
    Jom terjah post menarik dari maszull ..Segmen Blog Kesayangan : Blog CoklateyesMy Profile

  8. Assalamualaikum! Wow seronok dengar perancangan cuti Tuan Blog. Contrast dengan takdir saya(jika tiada lagi perubahanNya). Kami dalam berasingan mendatangi cuti Tahun Baru Cina. Suami dan dua anak akan pulang ke kampung dan hadiri kenduri kahwin. Sebaliknya saya dan dua anak besar kekal di rumah. Anak sulung ada program berkaitan periksa penting dan lagi seorang kena mengulang bahagiannya. Begitu kiranya, nasib kita nyata berbeza :-). Happy Holiday kak Jie!

  9. wow… bercuti.. leeza ni stay home jew…
    emmmm memandangkan akan pergi bercuti, lepas ni kongsi2 cerita…
    Jom terjah post menarik dari Leeza dayasari ..Pantang Larang LelakiMy Profile

  10. cuti anak pun tak tahu sampai bila.. minggu depan baru tahu kot.. tapi, kami tetap balik tganu, ada kenduri sikit.. jadi cuti pun de dalam 4 hari.. oklah..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Lavabo SifonuMy Profile

  11. tq for the info k jie

  12. Sekarang dah approve cuti seminggu untuk Raya Cina, balik lama juga lah untuk cuti ni, alang-alang travel, baik cuti lama-lama baru puas hati.
    Jom terjah post menarik dari Izzat Aziz ..BahasaMy Profile

  13. Tapi yang bestnya Tahun baru cina ni. Limaunya, kebanyakkanya yang saya jumpa manis-manis belaka.
    Jom terjah post menarik dari faizal ..Taubat Seorang Samseng: TelemovieMy Profile

  14. Terima kasih kakjie update, nak buat ape ye 9 hari hahahaa, kena cek jadual suami ni, nak2 plak dah habis pntang kekeke, asyik2 shopping, so nak bercuti pulak 😀
    Jom terjah post menarik dari yanmie ..Rahsia Kecantikan Bersama MoreLifeMy Profile

  15. mesti la up to date kalau cuti cuti ni.. he he… tyka akan ke genting highland raya cina ni..
    Jom terjah post menarik dari Datin Tyka ..Baucar Buku 1 Malaysia 2013My Profile

  16. best… seronok… dan sedap bila dapat bercuti lama dengan keluarga 😉
    Jom terjah post menarik dari puteraduyong ..KEMASKINI BORANG MATRIKULASI MULAI ISNIN 4 FEBRUARI 2013My Profile

  17. fuh, lama tu bercuti dan jauh juga perjalanan Kak Jie

  18. cuti CNY ni belum konfirm lagi berapa hari..kemungkinan sampai rabu (13 feb) je.. balik kampung berkumpul ngan adik beradik je cuti ni..
    Jom terjah post menarik dari pipoq ..Air dicincang takkan putusMy Profile

  19. untungla cuti raya cina berjalan sakan..selamat bercuti..
    Jom terjah post menarik dari Sharafie ..Tips Perkahwinan – Dua Jiwa 1001 PerbezaanMy Profile

  20. jauh perjalanan luas pemandangan kan kak…:)
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Tahi Lalat Di Pipi, Semakin Kacak Ke..??My Profile

  21. Rupa-rupanya cuti sekolah ada pelbagai versi juga..hehe..maklumlah, si kakak baru 5 tahun….

    Terima kasih kak jie berkongsi..bolehlah jugak sembang2 pasal cuti sekolah ni nanti ngn pakcik makcik kat pondok kawalan =)
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Jadual Kelayakan Piala Asia 2015:Harimau Malaya Tempang?My Profile

  22. xsabr lak nk tggu raya cina..holiday time..hahaha
    Jom terjah post menarik dari hazwanhairy ..TERIMA KASIH DUNIA SEBENAR SHIDAMy Profile

  23. Jika nak keluar bersiar-siar perlu plan betul-betul kerana bimbang akan kesesakan lalu lintas.
    Jom terjah post menarik dari faizal ..Taubat Seorang Samseng: TelemovieMy Profile

  24. Sekarang ini, saya rasakan cuti tahun baru cina umpama cuti hari raya aidilfitri kerana ramainya orang bandar yang balik ke kampung.
    Jom terjah post menarik dari faizal ..Taubat Seorang Samseng: TelemovieMy Profile

  25. kami cuti 3 hari aje.. hehehe
    plan, balik kampung ngail ikan satu kali.. amakk..
    ahaks
    Jom terjah post menarik dari maza ..Pulau Setindan MersingMy Profile

  26. cuti raya cina nie boleh la pulang ke kg…dh rindu kat mak ngn ayah di kampung…hehhehe
    Jom terjah post menarik dari dik ja ..Email Marketing TemplatesMy Profile

  27. ini cuti panjang ni mesti penuh hway kan…
    Jom terjah post menarik dari hairulafiz ..Baju M7 dah sampaiMy Profile

  28. Alaaaaa…akak cuti kejab je!
    Jom terjah post menarik dari kakmahh ..Lanun bikerz charity event – GazaMy Profile

  29. harap-harap sekolah anak ema pun cuti panjang..sebab ema pun dah apply cuti panjang…hehehe…hanya balik kampung jer
    Jom terjah post menarik dari ema ..#SBB2013 Blogger ArtisMy Profile

  30. berjalan lagi ye kak jie 🙂

    insyaAllah,mengikut perancangan selepas 2-3 hari beraya(cny) dgn mertua akan ke kuantan pula jumpa mak….ada jodoh mungkin kita terserempak pula di kuantan 😉
    Jom terjah post menarik dari ieda ..1001 macam ceritaMy Profile