Jom LIMA 2011 di MIEC Langkawi

Baru-baru ini Angah minta izin untuk bercuti selepas SPM. Pernah sekali dia mintak untuk ke Australia, kemainnnn budak tu.

Tapi rupanya dia minta untuk ke LIMA 2011 yang akan berlangsung pada 6-10 Disember 2011.  LIMA ( Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibition ) yang telah bermula sejak tahun 1991 akan diadakan di Mahsuri International Exhibition Centre (MIEC) , Langkawi.

Memandangkan dia berminat untuk melanjutkan pelajaran di bidang Aircraft Maintenance Engineering , suami  telah memberi izin untuk ke Langkawi selepas selesai SPM nanti.

LIMA dibuka untuk lawatan orang awam pada 9-10 hb Disember bermula dari jam 10 pagi hingga 5 petang dan untuk lawatan perdagangan pada 6 – 8 hb Disember 2011.

Bayaran masuk ke Pameran LIMA adalah RM 10 kecuai kanak-kanak di bawah umur 16 tahun, warga tua dan orang kurang upaya  adalah percuma.

Beberapa panduan berguna untuk mengunjungi LIMA 2011

  • Pihak penganjur berhak untuk tidak membenarkan kemasukan pelawat yang memakai jeans, seluar bermuda, seluar pendek , selipar atau kasut sukan. ( ops…susah ni )
  • Individu di bawah umur di bawah 18 tahun tidak dibenarkan masuk pada hari lawatan perdagangan.
  • Atas sebab keselamatan, pelawat dikehendaki untuk mendapatkan pass kemasukan di dewan pendaftaran sebelum memasuki pameran . Pass yang dikeluarkan tidak boleh dipindah milik.

Kalau nak bercuti ke tempat terhad seperti ini, persiapan penginapan perlu disiapkan lebih awal. Seorang kawan semaktab Angah mengoffer rumah dia sekiranya kami ke pameran tersebut.

Kena rancang bab pengangkutan juga .   Bulan Disember adalah waktu puncak musim cuti sekolah.  Kita merancang…..moga Allah permudahkan.

Edit :  Ikut perancangan, akan ke Langkawi pada 8/12

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. kak Jie, tq 4 the info yer n syabas sb kak Jie cepat reply email saya..

  2. oooooooooooo..ingat kak Jie p ngn kete sdiri..kak Jie, nanti kak Jie p LIMA tu, kak Jie upload la bnyak2 gmbar airshow tu..sya pun minat jgk benda2 cmtu tp sekadar minat je la..nak keje ke arah tu mmg tak daya n tak mampu la…heheee…oh yer, k Jie ada FB tak, nanti senang le saya nk tgok gmbar yg kak Jie upload nti…bleh tak sya add kak Jie..??????

  3. Kak Jie pergi dgn keretapi – ada saudara kerja kat sana, jadi adalah tempat tinggal dan pengangkutan. 😆

    Kalau tidak seksa juga baru nak cari hotel masa ni.

  4. laaa..kak Jie dari Serendah rupanya..bapa sdara ssaya pernah tinggal kat situ tapi skrang dah pindah ke Antara Gapi…hehhehe…Ermm, saya dah tngok dlm tenet kbnyakan hotel smuanya penuh dah pd tarikh LIMA tu…yg ada pun yg mahal2 jer…jwabnya tak jadi lah kot nak p tgok LIMA thun ni..silapnya sbb baru jer dapat info pasal LIMA ni..klau dapat tau dari 3-4 bulan lepas kan bagus, leh boking awal2 lagi….sedihnyaaaaa…huwaaaaa 😥

  5. sebab tu kena buat persediaan..nak dapatkan tempat tinggal dan pengangkutan sukar, tambahan lagi skrg ni cuti sekolah
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Pupuklah Rasa Hormat My Profile

  6. maknanya pada 6-8hb Dis tu hanya utk pelawat perniagaan, orang nak jual beli. Anak bawah 18 tahun tidak dibenarkan punya syarikat sendiri, perniagaan sendiri mengikut undang2. Pada 9-10hb tu semua boleh masuk.

    Bab pakaian tu, kak jie dpt dari laman web LIMA 2011, kak jie pun tak pasti, tetapi untuk lebih berhati2 pakai saja pakaian yg sesuai, contoh kemeja atau t-shirt berkolar dgn seluar ( bukan jeans ).

    Mungkin ada kelonggaran , tolak ansur dalam bab ini… kena rujuk pihak LIMA 2011 sendiri.

    p/s Kak Jie dari Serendah, berjiran dah tu dgn Sg Buloh 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Pupuklah Rasa Hormat My Profile

  7. kak kujie, maknanya sape2 yg ada anak bawah 18thn elok p pada 9-10 Dis lah yer…??? habis tu, pada 9 dan 10 Dismber pun memang x boleh pakai jeans jugak ke…????…maklum ler saya ni dari sungai buloh, ingat nak p sana jgk..nk kena prepair awal2 pasal pakaian ni…karang smpai sana x leh masuk plk tak ke frust nonggeng.. 😥 😥 😥

  8. alamak..klau dh smpai 3X ganda teruk ler..pokai la den..hehhe..x prnah p langkawi lg nih, x tau mana nk tuju klau p sana…fuhhh…teruk jugak nih..

  9. kak kujie, saya baru jer bulan lepas bercuti ker langkawi, kali ni ingat rasa nak pi la LIMA tuh, tp kawan kata masa waktu LIMA tu semua benda jadi 3x ganda, macam sewa rumah ngan kereta semua jadi 3X ganda, betul ker, kalau betul nak kena prepare awal
    Jom terjah post menarik dari Juan ..Cerpen – Matahari Disebalik AwanMy Profile

  10. lama mana dah dok teringin nak ke LIMA tak tercapai hajat tu, tahun ni sambung belajar dekat perlis, tak jauh dah dari langkawi, naik bot dari kuala perlis dekat je hehe tapi entah tercapai ke tak impian nak ke LIMA ni, teringin sangat hehe
    Jom terjah post menarik dari afiqaiman ..Panduan Memperkenalkan Blog Berbilang PenulisMy Profile

  11. Elok juga pergi ke LIMA supaya dapat memberi inspirasi minatnya didalam aeronatik.

  12. adussss…cancel lah. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..My Happiest MomentMy Profile

  13. hehehe….kak jie yg nak temankan anak2 pula terxcited 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kawan Facebook BertambahMy Profile

  14. best best……… jomlah ikut
    kali pertama nak pergi LIMA, temankan anak2 😉 😉
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kawan Facebook BertambahMy Profile

  15. kak jie kenakan cukai 25%, nak? 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kawan Facebook BertambahMy Profile

  16. jom lah…dah dekat tu

    kemungkinan ikut rancangan kami akan pergi 6 orang
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kawan Facebook BertambahMy Profile

  17. Pernah terlibat secara langsung dengan LIMA 2009.

    Cuma bukan di bahagian Air & Maritime Show tapi sebaliknya di bawah Kementerian Pelancongan.

    Kalau 2011 ni dijemput lagi… sempoi jugak… hehe 😳
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul ..Wordless Wednesday # 3My Profile

  18. nanti nak kirim set pinggan mangkuk kat Angah boleh?hehe

    ada abang duk mengajar kat sana..
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..My Happiest MomentMy Profile

  19. ciksembang says:

    belum pernah pergi LIMA, macam berminat juga
    Jom terjah post menarik dari ciksembang ..Peluk suami 10 saat, umur panjangMy Profile

  20. Cikgu Hairul says:

    Musim cuti sekolah, dah tentu ramai yang nak ke sana. Penginapan pulak alahaiii…. tak tau nak kata. Kalau dah ada orang offer penginapan itu sudah bagus.
    Jom terjah post menarik dari Cikgu Hairul ..Tips Menulis BukuMy Profile

  21. mungkin utk elakkan kejadian xdiingini berlaku dan mungkin juga nak nampakkan standard pameran yg lebih kpd formal
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..The Drop Lighting: Kumpulan Lampu Membentuk ‘Droplets’ Di UdaraMy Profile

  22. dah lama xpergi LIMA walaupon cuma 1 jam perjalanan je dr Perlis ni ke tapak pameran 😉
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..The Drop Lighting: Kumpulan Lampu Membentuk ‘Droplets’ Di UdaraMy Profile

  23. beshnya kalau dapat pergi 😀
    tak sangka pulak strict betul syarat dia…
    Jom terjah post menarik dari DaHLia ..Projek Rintis KPM 2012 Guru Kerja Sembilan Jam SehariMy Profile

  24. hah…kami.macam ramai jer

  25. tak pernah pergi LIMA ni..teringin juga nak pergi..strict juga ea peraturan dia.
    Jom terjah post menarik dari blackrosehunter ..Blog Aku Kena Hacked!My Profile

  26. airshow paling besar dunia dah pegi, lima je belum..
    baguslah pergi sebagai galakan untuk karier dia.
    Jom terjah post menarik dari ariff ..Bila Tergigit Lidah..My Profile

  27. waah..jumpa kat sana r nanti kak jie..saya pun ada kat sana 9 dan 10 =)
    Jom terjah post menarik dari iqbalhakimi ..TONTON SIARAN LANGSUNG TV3 LAPORAN HARIAN SUKAN SEA INDONESIA 2011My Profile

Trackbacks

  1. […] waktu ini saya akan berada di Langkawi untuk menghadiri LIMA 2011 , sangat teruja menanti fenomera gerhana bulan penuh ini berlaku. Rindunya saat bersama – Mengagumi […]