Serverfreak – The Best 5 Star Web Hosting In Malaysia!

Masalah image di blog saya dah selesai.Β  Hanya seminit selepas saya menghubungi pihak server hosting melalui email terus dapat jawapan dari mereka di twitter @serverfreak

Ini bukan kali pertama mereka memberikan perkhidmatan bertaraf 5 bintang yang cekap dan pantas .Β  Saya pernah mendapat percuma bandwidth sebanyak 30GB pada March 2010 akibat Bandwidth Limit Exceeded hanya selepas beberapa minit menghantar email.

Atas perkhidmatan yang cekap dan mesra pengguna ini, saya tidak ragu-ragu mengesyorkan Serverfreak kepada sesiapa yang pertama kali ingin menggunakan webhosting atau sedang berkira-kira untuk berpindah.

Kalau masih ragu dan ingin lebih maklumat, boleh klik dan lihat senarai blog Malaysia yang menggunakan perkhidmatan hosting ServerFreak.Β  Sekiranya anda pengguna hosting Serverfreak, klik juga untuk mendaftar blog anda dalam senarai tersebut.

Saya pernah kenalkan serverfreak dengan seorang kawan – dia balas ‘ kak jie saya tak reti nak email dalam bahasa inggeris’

Jawapan saya – awak emaillah Sam dalam bahasa apa pun, dia mesti tahu! Sam pernah telefon saya sekali dan dari suaranya saya bayangkan dia tinggi dan comel..( dapat free 10Gb lagi le ni )

42 Replies to “Serverfreak – The Best 5 Star Web Hosting In Malaysia!”

  1. Saya masih setia dengan muarmaya.net dan belum terfikir untuk beralih arah ke hosting lain. Pakej Deluxe Serverfreak tu lebih kurang dengan pakej saya di muarmaya cuma lebih 10gb bandwidth di muarmaya. Setahun saya bayar RM180.
    Jom terjah post menarik dari ardzham ..Uric Acid- mee bandung- sambal tempeMy Profile

    1. domain biasanya setahun rm 40
      hosting – ikut kemampuan dan ikut space saiz atau bandwidth
      ada rm 50-60 – kena hubungi pihak web hosting, email saja

    1. betul… tiap ada keperluan berbeza, jadi dapatkan server yg mengikut kehendak masing2 – secara umumny – SF menjadi pilihan

    1. tak pa..satu hari nanti mungkin faham

      dan entri ini mungkin untuk orang lain

      nnt2 pula saya buat entri utk cikgu ye πŸ˜†

      1. tunggu juga entri dari kujie untuk fahamkan saya ni…
        insyaallah kalau kujie terangkan saya mudah faham, sebab cikgunya bijak mengatur ayat, saya pula bijak menangkap…
        πŸ˜‰
        Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Kehidupan yang biasaMy Profile

    1. betul… pandangan ini apa yang kak jie alami..mungkin orang lain ada keperluan dia sendiri-sendiri.

      apa yg kita ada, hargai πŸ™‚

    1. bila berdomain sendiri tu nanti automatik akan bermotivasi untuk jadi lebih mantap

  2. salam kak jie… serverfreak ni tak tahu la mcm mana, lum test lagi, tapi suka tgk si Sam tu, slalu online mesti nampak dia online sama, agaknya mmg mudah utk berurusan dengan pihak mereka…

    btw, skrg lazaac guna hosting mana ntah.. saja test2… rasanya dah 3-4 kali tukar hosting, layan jer.. tgk perangai masing2..

    ramai jgak yg cakap fivio lagi besh, cuma harga dia leh tahan ckit la, tapi kalo servis bagus, tak kisah sangat kowt..

    p/s : aiman tak kisah!
    Jom terjah post menarik dari lazaac ..Logo Baru Lazaac’s Blog ApakahMy Profile

    1. serverfreak web hosting kak jie yang kedua… yang pertama memang sangat2 kecewa…. dan sepanjang 2 tahun bersama SF tidak pernah mengecewakan…down pun di tahap minimum…yang penting customer service yang mantap

      1. saya pun pakai hosting kedua dalam tahun ni.. hosting pertama mmg kecewa..yg kedua setakat ni ok la.. tapi pakai netkl la skg.. server freak de value yg bagus, tapi budget saya tak sampai situ la kak jie.. hehehee
        Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Belanda Ke FinalMy Profile

    1. tak de tips…cuma email je minta space sikit hingga cukup bulan, tengok2 dalam akaun ada xtra 30gb πŸ˜†

  3. SF penah beli n setup ntuk client je…ntuk blog sndiri nie penah guna fivio dan mercumaya je…paling latest guna wpwebhost, hosting luar sebab dpt pakej diskaun murah ntuk 2 tahun πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari EiNS ..Emo kid don’t deserve a lifeMy Profile

    1. sebelum guna serverfreak, 6 bulan guna webhosting lain dah 5-6 kalo down..tak tunggu setahun terus pindah SF

      setia sampai sekarang dan hingga ketika ini sangat berpuashati. Web hosting ni kita beli mengikut keperluan masing-masing, kan…

Comments are closed.