Serverfreak – The Best 5 Star Web Hosting In Malaysia!

Masalah image di blog saya dah selesai.Β  Hanya seminit selepas saya menghubungi pihak server hosting melalui email terus dapat jawapan dari mereka di twitter @serverfreak

Ini bukan kali pertama mereka memberikan perkhidmatan bertaraf 5 bintang yang cekap dan pantas .Β  Saya pernah mendapat percuma bandwidth sebanyak 30GB pada March 2010 akibat Bandwidth Limit Exceeded hanya selepas beberapa minit menghantar email.

Atas perkhidmatan yang cekap dan mesra pengguna ini, saya tidak ragu-ragu mengesyorkan Serverfreak kepada sesiapa yang pertama kali ingin menggunakan webhosting atau sedang berkira-kira untuk berpindah.

Kalau masih ragu dan ingin lebih maklumat, boleh klik dan lihat senarai blog Malaysia yang menggunakan perkhidmatan hosting ServerFreak.Β  Sekiranya anda pengguna hosting Serverfreak, klik juga untuk mendaftar blog anda dalam senarai tersebut.

Saya pernah kenalkan serverfreak dengan seorang kawan – dia balas ‘ kak jie saya tak reti nak email dalam bahasa inggeris’

Jawapan saya – awak emaillah Sam dalam bahasa apa pun, dia mesti tahu! Sam pernah telefon saya sekali dan dari suaranya saya bayangkan dia tinggi dan comel..( dapat free 10Gb lagi le ni )

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. mashita says:

    boleh dicuba jugak nanti. πŸ˜‰
    Jom terjah post menarik dari mashita ..Malignant MesotheliomaMy Profile

  2. ramai dah puji Serverfreak ni..
    pasti akan dicuba juga nanti

  3. erm SF.. mcm nak cuba.. price dia mahal rasanya last cek dulu πŸ˜› hehhee…
    Jom terjah post menarik dari syahirul ..Live Blogging melalui telefon bimbitMy Profile

  4. saye serverfreak user jgk :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari jack ..Makanan Untuk Sembuhkan Sakit LututMy Profile

  5. ardzham says:

    Saya masih setia dengan muarmaya.net dan belum terfikir untuk beralih arah ke hosting lain. Pakej Deluxe Serverfreak tu lebih kurang dengan pakej saya di muarmaya cuma lebih 10gb bandwidth di muarmaya. Setahun saya bayar RM180.
    Jom terjah post menarik dari ardzham ..Uric Acid- mee bandung- sambal tempeMy Profile

  6. sy pakai hosting kat luar negera la kak jie selepas kecewa dgn 2 hosting provider kat malaysia ni…huhu

    mungkin projek akan dtg boleh guna server freak
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Jangan tinggalkan anak anda tidur dalam kereta bersendirianMy Profile

  7. terima kasih kak jie atas cadangan ni..

    p/s – sekarang ni saye masih lagi gune wanmus punye..hehe
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Snek berkhasiat untuk kitaMy Profile

  8. mahal tak kak jie if pakai hosting sendiri
    bape bajet eh
    R4T berangan nk berdot com sendiri ni πŸ˜‰
    Jom terjah post menarik dari Kie-yu ..Renovasi R4T & Pesanan untuk BloggerMy Profile

  9. Server freak memang kool.Grab SF sebab ada package student tu,kalau tak,memang tak merasa la guna hosting superb ni. πŸ˜‰
    Jom terjah post menarik dari Loq ..Joachim Loew korek hidung dan bau ketiak-My Profile

    • betul… tiap ada keperluan berbeza, jadi dapatkan server yg mengikut kehendak masing2 – secara umumny – SF menjadi pilihan

  10. ha kan senang..setiap service hosting memang dah stanby semua tu..mereka dah backup awal…… :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari ishak ..Cara untuk jadi blogger popular yang mana pilihan anda My Profile

  11. Salam bertandang
    sementara menunggu
    perlawanan bola
    terhebat 2010
    Spain VS germany
    wahh..tahniah kak
    mmg hebat server ni
    nak cuba satu hari nanti
    Jom terjah post menarik dari zulkbo ..Berpakaian Hakikatnya BertelanjangMy Profile

  12. kak jie!!!! kalau sy nak selfhosted kang sy roger2 kak jie ek? ahaks~
    Jom terjah post menarik dari kaizen ..-ReVieW CoNTeSTaNT- KaiZeN DaN WaNHaZeLMy Profile

  13. server freak memang best.. sampai ke hari ni masih lagi di SF.. layanan diorang memang mantop.. serius memang patut disyorkan kepada semua blogger baru yang ingin berpindah ke hosting lain. πŸ˜€
    Jom terjah post menarik dari Paksu-IT ..Cara Melajukan Boot Komputer Anda Dengan MudahMy Profile

  14. wahhh. kalau ini mcm lah.. SAYA MESTI PILIH!

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    err.. cuma bab bayar tu ada lemah sikit buat masa skrg ni lorr….
    πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€
    Jom terjah post menarik dari maza ..Siapa yang rembat seliparkuMy Profile

  15. memang tak berapa nak faham kujie…
    tunggulah dulu
    nak mencari masa nak memaham
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Idea bodohMy Profile

    • tak pa..satu hari nanti mungkin faham

      dan entri ini mungkin untuk orang lain

      nnt2 pula saya buat entri utk cikgu ye πŸ˜†

      • tunggu juga entri dari kujie untuk fahamkan saya ni…
        insyaallah kalau kujie terangkan saya mudah faham, sebab cikgunya bijak mengatur ayat, saya pula bijak menangkap…
        πŸ˜‰
        Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Kehidupan yang biasaMy Profile

  16. Scromix says:

    tak mampu lagi nk beli serverfreak… mhal gak dan selesa guna yg sekarang… xpernah down dan support pon ok. cuma kalo web yg besar2 suka guna Bluehost, terbaek πŸ˜€
    Jom terjah post menarik dari Scromix ..3 Permainan Kanak-Kanak Yang Semakin DilupaiMy Profile

    • betul… pandangan ini apa yang kak jie alami..mungkin orang lain ada keperluan dia sendiri-sendiri.

      apa yg kita ada, hargai πŸ™‚

  17. hoho..nak berdomain sendiri pun blog tak mantap..hehe
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..CakCakCak Kenapa tak boleh komenMy Profile

    • denaihati says:

      bila berdomain sendiri tu nanti automatik akan bermotivasi untuk jadi lebih mantap

  18. hoho..nak berdomain pun blog tak mantap..hehe
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..CakCakCak Kenapa tak boleh komenMy Profile

  19. lazaac says:

    salam kak jie… serverfreak ni tak tahu la mcm mana, lum test lagi, tapi suka tgk si Sam tu, slalu online mesti nampak dia online sama, agaknya mmg mudah utk berurusan dengan pihak mereka…

    btw, skrg lazaac guna hosting mana ntah.. saja test2… rasanya dah 3-4 kali tukar hosting, layan jer.. tgk perangai masing2..

    ramai jgak yg cakap fivio lagi besh, cuma harga dia leh tahan ckit la, tapi kalo servis bagus, tak kisah sangat kowt..

    p/s : aiman tak kisah!
    Jom terjah post menarik dari lazaac ..Logo Baru Lazaac’s Blog ApakahMy Profile

    • serverfreak web hosting kak jie yang kedua… yang pertama memang sangat2 kecewa…. dan sepanjang 2 tahun bersama SF tidak pernah mengecewakan…down pun di tahap minimum…yang penting customer service yang mantap

      • saya pun pakai hosting kedua dalam tahun ni.. hosting pertama mmg kecewa..yg kedua setakat ni ok la.. tapi pakai netkl la skg.. server freak de value yg bagus, tapi budget saya tak sampai situ la kak jie.. hehehee
        Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Belanda Ke FinalMy Profile

  20. dapat bandwidth free yg best tu!

  21. Nak beralih arah ke hosting baru jugak ni. Tak puas hati ngn hosting sekarang, tapi mungkin kena tunggu akhir tahun ni. :mrgreen: It’s all about budgeting.
    Jom terjah post menarik dari fahmi ibrahim ..Ulangtahun Yang Ke-5-My Profile

  22. wa banyaknya dapat free..saya dapat 5gb free je..tu pun kena pau..hehe..ada tips tak nak dpt free byk?hehe
    Jom terjah post menarik dari aizuddin ..Jadual Perlawanan Separuh Akhir Piala Dunia 2010My Profile

    • tak de tips…cuma email je minta space sikit hingga cukup bulan, tengok2 dalam akaun ada xtra 30gb πŸ˜†

  23. SF penah beli n setup ntuk client je…ntuk blog sndiri nie penah guna fivio dan mercumaya je…paling latest guna wpwebhost, hosting luar sebab dpt pakej diskaun murah ntuk 2 tahun πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari EiNS ..Emo kid don’t deserve a lifeMy Profile

    • sebelum guna serverfreak, 6 bulan guna webhosting lain dah 5-6 kalo down..tak tunggu setahun terus pindah SF

      setia sampai sekarang dan hingga ketika ini sangat berpuashati. Web hosting ni kita beli mengikut keperluan masing-masing, kan…