Wau Baling

Ahad lepas saya baca akhbar mengenai Wau Baling. Canggih betul wau yang boleh dilipat- lipat. Wau ini dihasilkan dari fabrik berasaskan nilon dan pencetak skrin sutera (silk screen printer) .


Hasil ciptaan Encik Kasmin Mirun, 64, bersama dua lagi anaknya Izani, 32 dan Izamzuri, 26, didaftarkan di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (Myipo) awal tahun ini untuk mengelak idea itu β€˜diciplak’. Saya bangga kerana kerana mereka mempunyai kesedaran untuk mendaftar paten hak cipta. Kelas gitu!

Mereka juga mengikat kontrak dengan Pelancongan Malaysia untuk membekalkan wau lipat jenama Wau Baling untuk pejabat cawangannya di seluruh dunia.

Berita penuh : Berita Harian

p/s – scheduled post

  1. what i can say is “WOW”

    dekat mane nk beli wau ni ?
    please inform to me πŸ˜›

  2. menarik…dia tak nak cari affiliate untuk market kat internat ke? bolehblog boleh membantu :mrgreen: , saya ingat wau tu main cara baling…

    etomyams last blog post..Wimax-KL Goes Wireless Promotion

    • @BL, BroLan..kalau jari saya tak silap taip tak nak komen ye…huhu..btw thanks…sy edit.

      P/s kena simpan screenshot komen yg mahai ni :mrgreen:

  3. bagus.. usaha murni dan memang bijak untuk memasarkan wau ni ke seluruh dunia..

    alangkah baiknya kalau ada pengeksport makanan malaysia ke Jubail ni.. banyak food malaysia dah takde.. dulu ada barangan Mudim (dari Kedah tak silap) di 1 pasaraya di sini. Sekarang dah takde.. rasanya mungkin orang tu dah takde connection lagi..

    sekarang orang malaysia makin ramai.. takde ke yang nak eksport food kering dari malaysia ye.. πŸ˜‰

    Neezas last blog post..Talk about cleanliness (kebersihan)

  4. Teringat zaman kecik2 dulu selalu main wau kecik dgn abang depan rumah. Skrg semua dah jadi kawasan perumahan. Kesian budak2 zaman skrg, wau & layang2 pun reti nak beza kot…

    😐

    intans last blog post..Award & Tag

  5. Assalamualaikum

    saya dah baca biodata kakak..
    asal Baling ek? kampung apa?
    saya orang baling gak…hehe

    PakarHowTos last blog post..Rahsia Fadhilat Ayat Kursi

  6. wau boleh lipat2?
    canggih tu.. huhu..

    rindu plak nak main wau..
    ish…
    lama jugak la tak main wau.. πŸ‘Ώ

    menteils last blog post..Aku Perlukan Masa