Kalender kuda tinggal sekeping

Mak dah balik Baling
Mail , Zai dan Izzati pun dah balik ke Tanjong Malim
Maksu ( adik saya yang bongsu ) dah balik Poli Kulim
Along dah balik asrama – spm belum habis
Angah – dah masuk kem Smart Al-Quran di Darul Quran Nurul Hasanah, Kuala Selangor untuk 2 minggu ini.
Acik Adi ( adik ipar saya yang bongsu ) dah balik Poli Behrang
Nabil, Najmi, Firdaus – dah balik sarang masing-masing.
Iqbal -kalau geng² lain tak de, dia pun jarang datang.

Yang masih di rumah saya sekarang.
3 dara sunti – Intan, Wani ( anak Kuina dan Naomi Campbell ( anak kakak ipar saya) dan iringan orkestra philharmonic.

Lepas hantar mak naik bas di Hentian Putra dan Maksu di Putrajaya, bawa Intan dan Wani ke Midvalley.

Wani tanya: ” Maklong, tandas tak dak ayaq ?  Orang Kolompo berak dak cuci ?”

Orang Kuala Lumpur, silalah jawap! :mrgreen:. Saya orang US ( HUlu Selangor)

Saya ajar Intan dan Wani lembabkan tisu. Kali kedua terjumpa tandas yang ada  paip. Lega! :lol:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. hehehe… zana kalau keluar je dari office(dulu), lelagi kalau kerja kat tempat lain yg tak memungkinkan nak balik office, mmg sentiasa bekal satu botol air dlm handbag. emergency. tu yg org pelik beg zana berat. hehehe…
    .-= Zana´s last blog ..Selagi Ada Dia =-.

  2. Saya orang melaka. No komen. :p

    War…tinggal seorang aje? Jangan lupa pasang Alarm. :D
    .-= tekkaus´s last blog ..Already Gone But I’m Back =-.

  3. saya dok KD bukan KL, boleh kira ke tu? so, xtau nak jawab macamana :P

    memang tensen bila jumpa toilet tak berpaip macam tu. konfem patah balik tak jadi terus.
    .-= haida_s_h´s last blog ..eid mubarak! ^_^ =-.

  4. Salam Kak Kujie,

    Selalu singgah2 dan intai blog hebat Kak Kujie ni (teringat pulak aiskrim walls pagi2 ni sebab – hidup biar sedap)

    Tang tak dak air tu, memang bising dan hangin jer rasa. Macam fasiliti nak modem canggih, tapi yang dok mereka tu takkan terlupa pulak yang dia reka tandas tuu kan untuk kugunaan di Malaysia.

    Kalau bab mereka kira out la sebab tak faham kehendak pengguna dan komuniti setempat.

    Selamat Hari Selasa

    • @Incik RestNrilekS, Salam kembali. Terimakaish kerana singgah – patut unique visitor tiap hari bertambah… :mrgreen:

      Silent reader lain pun rajin2 lah tinggalkan jejak, salam perkenalan. Cuma sekarang agak sibuk untuk membalas komen dan membuat kunjungan balas. Cuti sekolah, cikgu boleh rehat, makbapa pula yang ambil alih.

  5. kalendar kuda tinggal sekeping tapi umur saye baru dok terkedek2 nak menambah setahun! :lol:

    seb baik saye dah tuka jadi ‘US’ residen jugak! hikhik
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..30 November datang lagi~ selamat ulangtahun! =-.

  6. Nabil tu Nabil raja lawak ke :lol:
    .-= denaihati´s last blog ..Gagal Merancang Untuk Berjaya =-.

    • @denaihati, Nabil tu cucu pertama sebelah suami. anak2 saudara sebelah suami saya mmg rapat dgn kami…lagi pun rumah dia dekat sini je..kalau balik bercuti di sinilah dia lepak. :mrgreen:

  7. siann kannns..

  8. Pejam celik dah bulan 12 tu yang tinggal sekeping je kalendar kuda …alhamdulillah banyak rancangan tahun ni dah selesai … masa untuk merancang what next untuk tahun depan… yang pasti MESTI usaha pergi HAJI….
    .-= denaihati´s last blog ..Tolong BLOG aku terlebih saiz part 2 =-.

  9. Bulan ni banyak cuti dan banyak kerja.
    Hari ni baru masuk kerja, kepala masih di awang-awangan :mrgreen:
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Noor Qaseh bukan Nur Kasih (^__^) =-.

    • @iza~de~bintang, ooo….tengok kalender kuda tu..bulan ni semua ghona kunin..cutilah tu :lol:

      mcm mana perjalanan semlm, sori ye…nnt kita jumpa..mgkn selasa nnt nk g sepang, ambil semua barang along…

      tak sangka- anak kak jie dah habis sekolah..eee…

    • @iza~de~bintang,
      Bulan ni banyak cuti dan banyak kerja.
      Setuju!!!!!!!

      @Kujie,
      Tak lama lagi SPM habis, maka adalah anak bujang temankan di rumah.
      Atau mungkin dah ada program untuknya?
      .-= Kak Long´s last blog ..Maafkan.. =-.

  10. meriahnya rumah kak jie. tak kesunyian la… :grin:
    .-= Lan Bingka´s last blog ..Berkenalan dengan bius =-.

    • @Lan Bingka, sepanjang 2 minggu mmg meriah, tetamu keluar masuk

      tapi skrg tinggal je kami bertiga – noami tu rumah dia dekat je…

  11. aduh satu perkara yang memang tak suka berlaku. apatah lagi bila memang dah tak tahan nak buang hajat (hu3).

    kalau tisu ada takpe juga adalah pulak tempat yang tisu pun kemana. tidak diselenggara dengan baik.

  12. luth textile says:

    oh, ada adik muda ek? ejaskan kat saya akak..
    (off topic pulak) hehe..

    lain kali pakai tisu lembab yg baby guna tuhh.. haha
    .-= luth textile´s last blog ..Lima perkara yang tak best tentang nasi kandar =-.

    • @luth textile, amboiiiiiiiiiii laju je dia perasan yang tu :lol:

      adik perempuan bongsu kak jie tu – :lol:

      geli nak selet -selet macam baby :lol:

  13. Wife saya cukup gembira jumpa kalendar kuda tahun 2010. Dah gantung. Nak tanggalkan bulan2
    .-= kruel74´s last blog ..The mystery of Ninja Assassin =-.

    • @kruel74, belum ada kalender kuda…inilah susah ni kalau encik suami tak ada, life kak jie kat rumah je…

      nak kena p cari kalender kuda juga, nk belek bila cuti :lol:

  14. alamak kak jie..kenapa entri dilot masih yg lame ek..”pertukaran, perubahan serta penambahan”…
    .-= dilot´s last blog ..pertukaran, perubahan serta penambahan =-.

  15. tandas tak de paip mmg meyusahkan la kak jie…kalau dah moden dan kebaratan, mcm ni la jadinye

    tahun 2010 nnt byk cuti..syokk
    .-= dilot´s last blog ..pertukaran, perubahan serta penambahan =-.

  16. Kat Langkawi pun takde air masa saya pegi.. lagi tak blh …

  17. hehe benci la tandas x de paip tuh kan. geram adjer. haha
    .-= KNizam´s last blog ..Blog Review : MyloIsMyLife.com – A Malaysian Photoblog & Travelogue ! =-.

  18. ♥chentatiku♥ says:

    cepatnye masa berlalu..
    omaimai..umurku bakal berkurang setahun lagi…(T_T)

    kak, ade stgh toilet yg gtu..saya pon xpaham la..
    jadi, kepada bakal arkitek muslim di luar sana, bila design building, sila sensitif pada kemaslahatan org Muslim, okay!
    .-= ♥chentatiku♥´s last blog ..::u-turn:: =-.

  19. Yo there! Tinggal dekat dah nak Tahun Baru. Ucap happy holidays dulu. :lol:
    .-= Kelvin Tan´s last blog ..I’m a Sherlock Holmes in the Making =-.

  20. kujie…sy dah dpt kalender kuda tahun 2010…fuhyoooo bnyk cuti umum bersambung dgn cuti hujung minggu. nak start planning cuti2 m’sia 2010 :mrgreen:
    .-= kenari´s last blog ..Salam Aidil Adha =-.

  21. huh! orang KL apa lagi jawablah :) , saya pun dah jadi orang US
    .-= zuls´s last blog ..Biar saya tolong Retweet Contest anda :) =-.