Kalender kuda tinggal sekeping

Mak dah balik Baling
Mail , Zai dan Izzati pun dah balik ke Tanjong Malim
Maksu ( adik saya yang bongsu ) dah balik Poli Kulim
Along dah balik asrama – spm belum habis
Angah – dah masuk kem Smart Al-Quran di Darul Quran Nurul Hasanah, Kuala Selangor untuk 2 minggu ini.
Acik Adi ( adik ipar saya yang bongsu ) dah balik Poli Behrang
Nabil, Najmi, Firdaus – dah balik sarang masing-masing.
Iqbal -kalau geng² lain tak de, dia pun jarang datang.

Yang masih di rumah saya sekarang.
3 dara sunti – Intan, Wani ( anak Kuina dan Naomi Campbell ( anak kakak ipar saya) dan iringan orkestra philharmonic.

Lepas hantar mak naik bas di Hentian Putra dan Maksu di Putrajaya, bawa Intan dan Wani ke Midvalley.

Wani tanya: ” Maklong, tandas tak dak ayaq ?  Orang Kolompo berak dak cuci ?”

Orang Kuala Lumpur, silalah jawap! :mrgreen:. Saya orang US ( HUlu Selangor)

Saya ajar Intan dan Wani lembabkan tisu. Kali kedua terjumpa tandas yang ada  paip. Lega! :lol:

Apesal Tak Klik?

Comments

  1. says

    hehehe… zana kalau keluar je dari office(dulu), lelagi kalau kerja kat tempat lain yg tak memungkinkan nak balik office, mmg sentiasa bekal satu botol air dlm handbag. emergency. tu yg org pelik beg zana berat. hehehe…
    .-= Zana´s last blog ..Selagi Ada Dia =-.

  2. says

    Salam Kak Kujie,

    Selalu singgah2 dan intai blog hebat Kak Kujie ni (teringat pulak aiskrim walls pagi2 ni sebab – hidup biar sedap)

    Tang tak dak air tu, memang bising dan hangin jer rasa. Macam fasiliti nak modem canggih, tapi yang dok mereka tu takkan terlupa pulak yang dia reka tandas tuu kan untuk kugunaan di Malaysia.

    Kalau bab mereka kira out la sebab tak faham kehendak pengguna dan komuniti setempat.

    Selamat Hari Selasa

    • says

      @Incik RestNrilekS, Salam kembali. Terimakaish kerana singgah – patut unique visitor tiap hari bertambah… :mrgreen:

      Silent reader lain pun rajin2 lah tinggalkan jejak, salam perkenalan. Cuma sekarang agak sibuk untuk membalas komen dan membuat kunjungan balas. Cuti sekolah, cikgu boleh rehat, makbapa pula yang ambil alih.

    • says

      @denaihati, Nabil tu cucu pertama sebelah suami. anak2 saudara sebelah suami saya mmg rapat dgn kami…lagi pun rumah dia dekat sini je..kalau balik bercuti di sinilah dia lepak. :mrgreen:

    • says

      @iza~de~bintang, ooo….tengok kalender kuda tu..bulan ni semua ghona kunin..cutilah tu :lol:

      mcm mana perjalanan semlm, sori ye…nnt kita jumpa..mgkn selasa nnt nk g sepang, ambil semua barang along…

      tak sangka- anak kak jie dah habis sekolah..eee…

    • says

      @iza~de~bintang,
      Bulan ni banyak cuti dan banyak kerja.
      Setuju!!!!!!!

      @Kujie,
      Tak lama lagi SPM habis, maka adalah anak bujang temankan di rumah.
      Atau mungkin dah ada program untuknya?
      .-= Kak Long´s last blog ..Maafkan.. =-.

  3. megat says

    aduh satu perkara yang memang tak suka berlaku. apatah lagi bila memang dah tak tahan nak buang hajat (hu3).

    kalau tisu ada takpe juga adalah pulak tempat yang tisu pun kemana. tidak diselenggara dengan baik.

  4. luth textile says

    oh, ada adik muda ek? ejaskan kat saya akak..
    (off topic pulak) hehe..

    lain kali pakai tisu lembab yg baby guna tuhh.. haha
    .-= luth textile´s last blog ..Lima perkara yang tak best tentang nasi kandar =-.

    • says

      @kruel74, belum ada kalender kuda…inilah susah ni kalau encik suami tak ada, life kak jie kat rumah je…

      nak kena p cari kalender kuda juga, nk belek bila cuti :lol:

  5. ♥chentatiku♥ says

    cepatnye masa berlalu..
    omaimai..umurku bakal berkurang setahun lagi…(T_T)

    kak, ade stgh toilet yg gtu..saya pon xpaham la..
    jadi, kepada bakal arkitek muslim di luar sana, bila design building, sila sensitif pada kemaslahatan org Muslim, okay!
    .-= ♥chentatiku♥´s last blog ..::u-turn:: =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.