Kisah Blogger Kisah Aku Kisah Dia Suamiku


Ini cerita Menanti Kasih tahun 2008 dengan watak Hajah Kujie.  Suami cakap lepas dia balik dari Algeria, Insyaallah kami akan ke Tanah Suci.  Watak ini mendahului.


Sekarang watak baru tahun 2010. Novel yang akan dilancarkan oleh salah seorang kawan blogger yang punya hubungan dalam talian saling sokong menyokong. Tahniah Nueman untuk novel Diari Mat Kilang

Bulan lepas saya beli novel blogger KhairiYuda Di Padang Maya untuk Intan tetapi rasanya novel ini tidak sesuai untuk anak gadis gaya Disney yang berfantasi fairy tale. Novel ini sesuai untuk Angah peminat Harry Porter.

Tadi melawat blog Khairi ( walau pun saya kurang dilihat di kotak komen tapi masih melawat kawan² sebenarnya ) ternampak posting ini

Wah………tajuk entri tu buat hati bikin keruan.:lol:

Khairi pergi Algier – jaraknya dengan tempat suami di Constantine lebih kurang 480 kilometer.

©kujie – Wahai cermin, cerminku yang ajaib. Siapakah wanita paling cantik di dunia ini?

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. adakah akan dapat mengalahkan fofularity Lisa Surihani?

    hahahhaa
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Restauran mamak- Midah- Usop- anney bermain mataMy Profile

  2. hahahha…..

    ayukkk.. hehehhe
    tapi gadis algeria confirm tak sama dgn awek sedia ada di Selangor ni.. lagi cute.. hahahhaha

    😆 😆 😆
    Jom terjah post menarik dari maza ..Restauran mamak- Midah- Usop- anney bermain mataMy Profile

  3. Wow ! Wow ! Wow ! Best la kak Jie ! 🙂

    Aduh , dah lama kot tak baca novel .
    Jom terjah post menarik dari Farah ..Kalau Perempuan Kata Lelaki Itu Kacak – Itu Perkara Biasa Kalau Lelaki Kata Lelaki Itu Kacak – Itu Apa Maknanya My Profile

  4. mrs jamal says:

    wah kak jie dah nak pergi haji..doakan kesejahteraan kami sentiasa yer
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..What you love about the Blackberry Torch 9800My Profile

  5. denaihati says:

    zaman sekolah dulu minat juga tulis sajak dan cerpen tapi setelah masuk dunia sains minat tu semakin ketinggalan
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Hadiah Contest Nokia C3 untuk iPhone 4My Profile

  6. usha kat blog sy sbb dgn sy ada lagi untuk dijual 🙂
    Jom terjah post menarik dari Khairi ..Cerita hitamputih- Main bola tinMy Profile

  7. lama tak singgh. pe kabar kak kujie :)wuu bila agknya nk tebang ke tanah suci lagi ni

  8. kene cari ni… nasib suka baca novel… 3 jam terus bleh habis…. 1 hari kalau baca sekejap sekejap…..
    Jom terjah post menarik dari zikri ..Bicara Agama- Sumpah guna al-Quran untuk yakinkan kebenaran terhadap ikrarMy Profile

  9. off topik ye

    guna plugin platinum seo
    tak de rahsia apa…cuma tak index saja
    kak jie pun tatau itu langkah yg baik ke tidak
    tak pandai SEO

  10. title blog tu ‘hidup’

  11. Satu lagi saya tak jumpa
    button HOMe la blog ini..
    susah nak ke muka depan..he he
    Jom terjah post menarik dari zulkbo ..Membuat Link Entri Terbaru Di Kotak Komen Blogspot TutorialMy Profile

  12. salam Kak..
    saya pernah ke sini
    dan maaflah saya katakan
    saya ada intai blog Kak
    dan terlihat Akak menggunakan
    “noindex meta tag”..boleh kongsi
    tak rahsianya..?
    Jom terjah post menarik dari zulkbo ..Membuat Link Entri Terbaru Di Kotak Komen Blogspot TutorialMy Profile

  13. wah,,ade novel baru. blogger jugak yang tulis, mesti best. Bleh la usha-usha nih.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Tepuk Dada Tanya Selera Yang Tak Boleh DipakaiMy Profile

  14. agaknya bolehlah kakjie kirim barang ke algeria nanti 🙂
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Cara nak import blog wordpress percuma ke blog wordpress berbayarMy Profile

  15. errr… kujie hehhee.

    tadi bising sgt kan sebab saya kat bawah basement kl sentral tu tempat tunggu bas rapidkl. kat sebelah pun berlaku construction untuk hypermarket baru.

    mmm… 480km, jauh tu. Kalau dekat2 boleh gak kujie nak kirimkan lepat pisang ke, kuih cara ke seri ayu ke hehehhe.
    Jom terjah post menarik dari Khairi ..Gadis cantik AlgeriaMy Profile

  16. Terima kasih kak Jie,

    Novel saya itu adalah novel humor jadi watak kak jie yang muncul pun ala-ala komedi juga. 🙂

  17. makin glamour la akak nanti =)
    Jom terjah post menarik dari anastasyea ..Iklan Kontroversi didenda RM50-000My Profile

  18. oh, nama Kak Jie jadi watak? wow! suatu pengiktirafan 🙂

  19. intankuterpilih says:

    saya kalau baca novel, mesti tak abis, sebab tertido…masalah betul…
    Jom terjah post menarik dari intankuterpilih ..Sticky Post – Please VOTE!!!My Profile

Trackbacks

  1. […] ingat post saya Kisah Blogger Kisah Aku Kisah Dia Suamiku? Nueman , blogger yang saya kenal lama telah menggunakan ‘Kujie’ untuk salah satu watak […]