Najwa ye… eh…Najmi

Dalam perjalanan ke surau pagi tadi, saya bungkus samosa untuk anak-anak jiran. Lalu depan rumah, kereta tak ada tetapi pintu separuh terbuka.

Sambil memandu saya sms

” Ada kat rmh x?”

Tit..tit….tit….  dia balas

“Tgh kursus skrg “

Sampai di surau. Ya, perjalanan hanya 3 minit tapi pemalas nak jalan kaki .  Saya bagitahu kawan-kawan yang lain Najwa pergi kursus.  Mulalah sesi , eh..tak tau pun…oehhh..patutlah ada miss call dr dia….owwhh..semlm jumpa kat pasar malam,d ia tak cakap pun…bla… bla…bla…

” ok. ok . td lalu x de “

Dia balas  ” kursus isnin smpai jumaat kt jln kuching”

Sebagai jiran yang prihatin saya lebih busybody.

” anak2 kt mane?”

Diam… ustazah datang dan kelas seperti biasa. Hampir setengah jam kemudian saya nampak tersembul muka dia di depan pintu surau.

Eh…eh….Najwa tu.

Capai handphone priview detail ‘send messages’. Berderet nama Najmi. Dah sengeh saya sorang-sorang dalam kelas.

” Silap, nk send kt Najwa :p hntr kt Najmi. ha ha ha “

Cepat saja bunyi message masuk.

” tu la pasal. Mi blum kawen lg..ha ha ha ‘anak2 kt mane’ menjadi persoalan”

Pengumuman Rasmi

Saya dengan ingin mengesahkan bahawa  anak saudara saya Najmi pemilik takumieiji fotopages masih bujang walaupun beliau adalah seorang jurugambar majlis perkahwinan.

najmi poyo

Moral of the story :  Jangan bersms sambil memandu.  Amalkan berjalan kaki ke surau yang jaraknya hanyalah 100 meter.

p/s – tak pasal-pasal dpt iklan percuma budak ni…

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

61 thoughts on “Najwa ye… eh…Najmi”

    1. @Mak Su, ni kes, tiba2 org tu tersembul…kawan2 lain pandang2 je kita

      sbb tadi dah bgtau Najwa tu tak de g kursus

      abis je kelas..masing2 gelak sbb ni

  1. saya selalu set kan nama yang berlainan sbb takut jadi camni ler. Kalau dua orang nama dekat2 makna satu lagi bagi dia nick name, mudah skit la
    .-= haritz´s last blog ..Kenapa aku jadi perokok haa..!! =-.

    1. @Mamamia, isss..kalau memandu kat jalanraya /highway tak de lah nak buat..selalu bila ada sms masuk, suruh anak yg bacakan, dan suruh dia yg tolong reply

  2. Salam akk 😳 😳

    ihik. tak pasal. nasib baik salah sms gitu jerk.
    lo pada tukang baiki lampu ker, pe ker.
    lagi klako.;p

    p/s:bahaye wat gitu kak, jgn amalkan selalu;)

    1. @arnamee, kak jie yg terkedu
      sbb tiba2 muncul di Najwa
      kawan2 lain pandang2 je

      sah2…kak jie bawa gossip tak betul 😆

  3. wakakakka..

    mau tak nyer kawan tu (najmi) terkedu dapat sms mcm tu.. mungkin dua perkara bermain dlm otak dia;

    1. aku diperli oleh kujie
    2. kujie lalok!

    wakkakakak

    1. @izzah, kak jie taip ringkat, scrool tgok naj…. kebetulan dua2 org baru je sms kak jie..so nama dia org berdua ni dok atas lah..hehehe

      cian dak bujang tu….takut beno saham jatuh 😆

    1. @Berita Semasa, kalau kt jalan utama or highway ade la jpj…ni tmn perumahan yg ceruk jin bertendang kat hulu selangor ni

  4. bahaya kak sms masa drive.. takut sy.. sy igt lagi pesan bro megat.. adeh..
    .-= luthtextile´s last blog ..Nak menipu pon kena guna otak =-.

    1. @luthtextile, kalau kt highway tgh pecut 110 mmglah tak berani..ni dpn rumah kawan…. sms dia yg dlm rumah…bawa pun tak sampai kot 10km/h

    1. @denaihati, eeem…sama . terfikir mcm tu
      tp adalah juga sesekali buat senam pagi2..tapi bila nak balik kena tanya kawan2 sapa nak balik , nak tumpang

      area sini, sunyi sepi, bahaya sikit kalau berjalan sorang2…sbb tu berkereta 😆

  5. 😈 berhati-hati bila memandu…masa memandu hendaklah pandang kearah yang ditujui…jangan plak tersalah pandang…nanti….lain yang hendak dituju…lain plak destinasinya…ingatlah orang yang tersayang…

  6. what a small world kak jie!

    najmi@takumi tu adalah salah sorang wedding photographer saya! 😉

    semalam kawan saye pon tersalah.
    nak call ramdan tapi tekan no fon saye 😆 😆 😆
    .-= mrs azmi´s last blog ..……… =-.

    1. @tekkaus, jgnlah salah sangka….oooiii
      bukan memandu 110 km mcm kat highway tu..
      slow depan rumah dia , hanya satu sms je 😉

  7. hahaha..arin penah send sms ke silap org..geleng kepala je pas tuh..tak pasal2 udah dpt malu..
    .-= arin´s last blog ..October : Bulan Yang Best! =-.

  8. hehehe..kak jie cm akak saye..dah berdesing telinge dia dgr saye membebel bila dia texting while driving..bahaye, kak jie…

    hehe..kak jie..pasni jalan la..setiap langkah dapat pahala tau 😉
    .-= chentatiku´s last blog ..::aku mahu bebas:: =-.

    1. @chentatiku, bkn kt jln raya tu..kt kwsn perumahan ni je..sunyi sepi tak de selisih dgn sorang makluk pun

      tapi mmg arr bahaya…salah org lagi 😆

      baiiik…nnt kak jie cuba erk amalkan

    1. @kaseh esmiralda, kalau mak ade kt rumah kakang la…

      kalau mak dh blk kg
      nnt kite fikir arr cara mcm mane nk bagi roadtax tu

      1. @Kujie, saya pun time2 memang malas nak jalan. maklumlah ade keta, dekat pun nak naik keta jugak.

Comments are closed.