bunga kuning

Taburan Kuning Hari Sabtu

Dalam perjalanan hantar Intan ke sekolah, dipersimpangan Telaga Tujuh {klik} nampak pemandangan kekuningan yang tak selalu dilihat.  Lepas hantar Intan, balik ke rumah dan ambil kamera,

Angah tak berapa pandai ambil gambar tetapi ingin berkongsi moment hari Sabtu yang cantik ini .

bunga berguguranSelalu pakcik-pakcik warga emas duduk-duduk di sini.

rimbunan bunga kuningLaluan redup ini sering menjadi lokasi outdoor photography kepada pasangan pengantin.

lelaki tua berbasikalPakcik ni  dah sampai untuk ke port lepak dia.
bunga kuningTaburan bunga berwana kuning berguguran jatuh lembut ditiup angin.

 

Nota : saya tak tahu nama pokok ini, sesiapa yang tahu, boleh berkonsi.

Published by

angah

Amirul Syafiq - I got an offer to a college It’s 368 kilometers away from home… "If you're confused you're in Fantasy or Reality, Then you're not in Reality"

34 thoughts on “Taburan Kuning Hari Sabtu”

    1. 2 km dari rumah, kawasan Telaga 7, Serendah.. pernah dtg Air Terjun Serendah?
      dekat simpang ke Kg Orang Asli tu

      1. tak pernah sampai lg kak jie. haha. haritu nampak intan masa 1 mei. saya juga cashier nya. esok nya saya last bekerja. lepas ni kalau pergi tak nampak dah la saya kat sana.
        Jom terjah post menarik dari Aimi / Nabilah ..IM BACK !!My Profile

  1. Seingat saya kak jie… pokok ni saya hanya jumpa di sekolah rendah dulu…

    tengok gambar-gambar ni mengimbau nostalgia zaman kanak-kanak… kami lepak ramai-ramai makan kropok lekor bawah pokok ni..
    Thank angah kongsikan gambar nostalgia ni..
    Jom terjah post menarik dari saljuhumairah ..Bukti Komisyen Affiliate dari JomniagaMy Profile

  2. suka tengok… cantik..kat kawasan rumah ada satu pokok camtu..tapi dah kena tebang..

    hari minggu lepas baru balik dari kampung..perjalanan dari kuantan nampak di tepi2 jalan pokok yang berbunga lebat berwarna pink…ala2 sakura.. cakap kat suami… kalaulah ada yang sudi tanam pokok2 tu..buat macam kat korea tu..mesti cantik.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari ieda ..petua selsemaMy Profile

Comments are closed.