Taburan Kuning Hari Sabtu

Dalam perjalanan hantar Intan ke sekolah, dipersimpangan Telaga Tujuh {klik} nampak pemandangan kekuningan yang tak selalu dilihat.  Lepas hantar Intan, balik ke rumah dan ambil kamera,

Angah tak berapa pandai ambil gambar tetapi ingin berkongsi moment hari Sabtu yang cantik ini .

bunga berguguranSelalu pakcik-pakcik warga emas duduk-duduk di sini.

rimbunan bunga kuningLaluan redup ini sering menjadi lokasi outdoor photography kepada pasangan pengantin.

lelaki tua berbasikalPakcik ni  dah sampai untuk ke port lepak dia.
bunga kuningTaburan bunga berwana kuning berguguran jatuh lembut ditiup angin.

 

Nota : saya tak tahu nama pokok ini, sesiapa yang tahu, boleh berkonsi.

About angah

Amirul Syafiq -
I got an offer to a college
It’s 368 kilometers away from home…

"If you're confused you're in Fantasy or Reality, Then you're not in Reality"

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Di Jakarta jarang ada pepohonan hijau seperti ini … 🙁
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Penyebab dan Dampak Pencemaran Limbah Padat, Cair dan Gas dari Industri dan Rumah TanggaMy Profile

  2. kat mana ni kak ?
    Jom terjah post menarik dari Aimi / Nabilah ..IM BACK !!My Profile

    • 2 km dari rumah, kawasan Telaga 7, Serendah.. pernah dtg Air Terjun Serendah?
      dekat simpang ke Kg Orang Asli tu

      • tak pernah sampai lg kak jie. haha. haritu nampak intan masa 1 mei. saya juga cashier nya. esok nya saya last bekerja. lepas ni kalau pergi tak nampak dah la saya kat sana.
        Jom terjah post menarik dari Aimi / Nabilah ..IM BACK !!My Profile

  3. Sudah lama saya tidak menikmati hujau pohon dan bunga2 bertaburan seperti diatas
    sangat menarik 🙂
    Jom terjah post menarik dari Rina ..How To Create Simple PHP Contact Form ScriptMy Profile

  4. Seingat saya kak jie… pokok ni saya hanya jumpa di sekolah rendah dulu…

    tengok gambar-gambar ni mengimbau nostalgia zaman kanak-kanak… kami lepak ramai-ramai makan kropok lekor bawah pokok ni..
    Thank angah kongsikan gambar nostalgia ni..
    Jom terjah post menarik dari saljuhumairah ..Bukti Komisyen Affiliate dari JomniagaMy Profile

  5. Pokok yg menjadi idaman mak kat kampung..sbb bunganya yg mmg cantik bila musim berbunga dan luruh…
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun!My Profile

  6. suasana kampung yang damai dan menarik untuk lepaking…
    Jom terjah post menarik dari sukma ..SERAT ATAU FIBER MELAWAN DAN MENYINGKIRKAN LEMAKMy Profile

  7. cantik scene ni..masa sekolah dulu..ada jugak pokok ni..kalau musim bunga mmg banyak yang luruh.
    Jom terjah post menarik dari blackrosehunter ..OLED TV Melengkung LGMy Profile

  8. Kenapa kat kampung saya tak ada suasana mcm ni..hehe..kalau boleh lepak kat sini memang tertidur lah dibelainya..hehe
    Jom terjah post menarik dari Hafizul ..Pendapatan Ke 12 Dari JobdirumahMy Profile

  9. pun tak tahu nama pokok ni.. tapi scene yg sgt cantik.. nice
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Bila Budak Mula Baca DoaMy Profile

  10. eh..macam selipar sy yang hilang kat masjid masa solat jumaat aritu la..jauhnya dia pegi sampai ke sana..
    Jom terjah post menarik dari pipoq ..Siapa yang harus dipilih ?My Profile

  11. mmg sangat sesuai nak buat tempat shoot outdoor
    Jom terjah post menarik dari staibaqhang ..Telur ikan dan Ketam BungaMy Profile

  12. suka tengok… cantik..kat kawasan rumah ada satu pokok camtu..tapi dah kena tebang..

    hari minggu lepas baru balik dari kampung..perjalanan dari kuantan nampak di tepi2 jalan pokok yang berbunga lebat berwarna pink…ala2 sakura.. cakap kat suami… kalaulah ada yang sudi tanam pokok2 tu..buat macam kat korea tu..mesti cantik.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari ieda ..petua selsemaMy Profile

  13. indahnya suasana..
    nampak nyaman dan mengasyikkan kak..
    Jom terjah post menarik dari Fareast ..Pokok Itu Akhirnya Subur.My Profile

  14. kekadang kita tak perasan kecantikan alam di sekeliling kita
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Zarul Umbrella The Singing BloggerMy Profile

  15. yang kuning yang cerah dan ceria 😀
    Jom terjah post menarik dari Bali ..Asyiknya Menyelam dan Memancing di Pantai Padang Bai BaliMy Profile

  16. Cantik…bolehla bergambar di sini suatu hari nanti.
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..Blogger Komited Disayangi PengiklanMy Profile

  17. Huh…lawa..lawa..
    Jom terjah post menarik dari hatiputera ..Komisen #1 Dari Panduan Baju KurungMy Profile

  18. wah….cantiknya… 🙂

  19. autumn in malaya 😀
    Jom terjah post menarik dari Amir ..Cara Orang Malas Buat Duit Dengan Bisnes KosmetikMy Profile

  20. kalo edit2x skit mesti lawa nie…
    Jom terjah post menarik dari Bahrain ..APRIL EDITION GIVEAWAY BY DYSHA SAHHIRMy Profile

  21. pemandangan yg indah disertai taburan kuning 🙂
    Jom terjah post menarik dari HafizAmri ..Kelebihan Surah Al-FatihahMy Profile

  22. mesti pelik nama pokok tu..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Bounce rate sudah rendah. Olaaa!My Profile

  23. Permandangan indahkan. boleh tenangkan diri hari minggu..
    Jom terjah post menarik dari Khairul Zamri ..Komen kualiti di blog andaMy Profile

  24. Kalau rendahkan sikit camera sejengkal dengan tanah,lagi menarik gambar ni 🙂
    Jom terjah post menarik dari azman ..5 Akhbar Online Paling Popular Menjelang PRU 13My Profile

  25. lawanya. dah macam dekat oversea je kak ^_^
    Jom terjah post menarik dari fyna ..Gwiyomi by BoboMy Profile

  26. bunga kuning ni macam bunga kertas je ..
    Jom terjah post menarik dari BeritaKaki ..Cara Dapat RM1K Sebulan Dari RumahMy Profile

  27. Memang seronok. Boleh main lambung-lambung bunga kuning ini. 🙂
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Taksiran cukai pendapatan saya sudahMy Profile

  28. Cantik… Dekat kawasan rumah saya pun ada 1 port pokok ni.. Bila tiba dia gugur, memang cantik.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Amirul Aslam ..Mustafa Kamal Atarturk – Pemimpin Islam Yang Dilaknati AllahMy Profile

  29. nampak macam.. Pterocarpus indicus. cewah. angsana.
    Jom terjah post menarik dari Syafiq Лomoтехн ..BuktikanMy Profile