Masuk Air

On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

p/s – saya tak update pasal Empire Shopping Gallery di blog ini, tetapi di blog lain.

edit : masalah telah diselesaikan – entri di sini – Akhirnya Proton Dah TUkar

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Harus dibersihkan pakai lap Kak Jie tapi jangan diberi air biar bekas airnya hilang tuu..
    Jom terjah post menarik dari Rina As ..Cara Mendaftar dan Memasang Widget Histats di BlogMy Profile

  2. Vendor punya koreje la nih… 🙁
    Jom terjah post menarik dari yas ..Bagan Lalang – Aktiviti bersama keluargaMy Profile

  3. ni 1st edition saga fl – kes kedua kak jie kena

    tensen gak lah..kereta baru 6 bulan, dah 2 kali kena service sebab part

    masih sabar, tu entri WW – kalau dah hilang sabar nanti, entri 1500 patah perkataan…hehehe
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Perbelanjaan Di Kolej – Terlebih Atau Terkurang?My Profile

  4. tunggu spare part dari proton….
    Jom terjah post menarik dari kujie ..Perbelanjaan Di Kolej – Terlebih Atau Terkurang?My Profile

  5. Tak pecah…. tapi bila cuci, ada kesan tak bersih
    sebab kita tak boleh lap dari dalam
    nampak jelas
    Jom terjah post menarik dari kujie ..Perbelanjaan Di Kolej – Terlebih Atau Terkurang?My Profile

  6. NI kereta baru 6 bulan, tak pernah buka lampu depan
    Jom terjah post menarik dari kujie ..Perbelanjaan Di Kolej – Terlebih Atau Terkurang?My Profile

  7. mau gak di repair nie kak jie…kalau tak habis lah huh8u
    Jom terjah post menarik dari Mr rieyn ..very cute business cardMy Profile

  8. Mahyuddin MAA Takaful says:

    Kalau lampu dalam kena air tak pecah ker?
    Jom terjah post menarik dari Mahyuddin MAA Takaful ..Takafulink PendidikanMy Profile

  9. kakjie apa kata tulis surat dkt ceo dia then forward detail yg kakjie claim, ckp dah 2 minggu tp blum ada apa2 lagi, cc sekali dkt servis centre tu…
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Dari dunia online turun ke dunia realiti bersama @kujie dan @azmanishak di rumah kakjieMy Profile

  10. Orang kata jangan saje2 tanggalkan lampu depan kereta kalau tidak perlu…sebab kesannya, sampai bila2 kes air masuk lampu akan terjadi…
    Jom terjah post menarik dari arena84 ..Wordless Wednesday #12 – Pakaian Baju Kucing TerbangMy Profile

  11. Owhh okay, proses nak mohon alat ganti baru (terutama melibatkan claim warranty) ni memang lambat sket, kekadang lerh capai 2-3 minggu (bergantung kepada jenis alat ganti). Sebab masih under warranty, nak tak nak kena aa tunggu… 🙂

    Kalau dah abes warranty, nak betulkan masalah ni tak susah sangat, boleh DIYkan lampu tu. Semoga akan selesai cepat.
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Sukar untuk tidur? Bagaimana mengatasinya…My Profile

  12. kes dia mcm ni

    mula2 jadi sikit je – so kak jie bawa gi proton service
    dia nak ambek gambar, tak dapat, sebab tak jelas
    dia cakap… kalau tak de bukti bergambar, susah nak request alat ganti.

    ok.. kak jie balik.

    seminggu kemudian, buka lampu dalam samar2 pagi, dapat snap gambar.

    kak jie print kat kedai ( cuci gambar ) kak jie bawa gi kat pusat service tu… baru dia ambil report kak jie yang bergambar tu

    dia cakap..dia akan request alat ganti…dah seminggu lebih belum sampai lagi

    tengah tungguuu…. itulah kisahnya
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Waterlily Adalah Teratai, Lotus Adalah SerojaMy Profile

  13. Sebelum ni ada gak kes lain yang hampir sama macam kak jie ni… Sebab kereta baru, mesti masih under warranty, gi proton SC, dorang tak tukarkan ke erk lampu tu kak jie?
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Sukar untuk tidur? Bagaimana mengatasinya…My Profile

  14. Memang pernah jadi macam tu (penuh air) sampai kena perli ngan orang suruh bela ikan… kalau cermin plastik, tebuk lubang kecik kat bawah guna dawai yang dipanaskan… settle masalah!
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Gambar Sekitar Reunion Pioneer MRSM Terendak Raya 2011My Profile

  15. saya x pernah lagi masuk air, tp pelikkan, lampu mentol kecik jer, tp da 3 tahun pakai x terbakar lagi, ermmm
    Jom terjah post menarik dari Juan ..Samsung Galaxy Tab WiFi P1010My Profile

  16. hehehe…tak de masuk air mcm penuh akuarium tu

    kalau masuk air mcm tu, nak bela ikan dlm tu…hehehe

    dia ada wap air dan ada kesan bocor….air meresap :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Mereka Bukan Sekadar BloggerMy Profile

  17. dia tak masuk mencurah2 – cuma wap air dan ada kesan kotoran yang tertinggal
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Pemberitahuan : Ziarah RayaMy Profile

  18. Retak dibahagian lampu. Susah hati kalu hujan akan masuk air tidak dilekatkan tape yang jernih
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Wordless Wednesday #12 – Yellow BirdMy Profile

  19. ..aduh.. sayangnya kalau sudah masuk air, boleh ganggu pemanduan tatkala pekat gelapnya malam..

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Wordless Wednesday: Imaginasi Peringkat TertinggiMy Profile

  20. yup..panjang kes dia
    kak jie tunggu dah settle, baru nak update kisah penuh kat blog nnt :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Mereka Bukan Sekadar BloggerMy Profile

  21. ini kes 2 minggu tu yer? kakjie…
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Dari dunia online turun ke dunia realiti bersama @kujie dan @azmanishak di rumah kakjieMy Profile