Akhirnya Proton Dah Tukar Baru

28 September 2011 – entri di sini Masuk Air

tukar lampu kereta
Minggu lepas saya buat  major service 20 ribu kilometer . Pusat service proton tukar lampu  baru yang direquest sejak awal September 2011.

lampu depan saga fl

Tadaaaaaaaa……… lampu saja yang baru berkilau. Kereta dah hampir setahun, hadiah ulangtahun perkahwinan ke 20.

Jiran saya, kereta Exora dia pun mengalami masalah ‘masuk air’ juga. Dah tukar baru tetapi hanya sebelah yang baik, sebelah lagi masih berkabus air di dalamnya.

Harap-harap masalah saya habis di sini.

 

Lebih baik tak disukai kerana kamu jujur pada dirimu sendiri,
daripada menjadi orang lain dan bersikap seperti yang mereka inginkan.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. macam mana lampu boleh masuk air dalam lampu tu ya kak?. pelik bin ajaib juga.ada lubang kecil ka iya?
    Jom terjah post menarik dari Naziman ..Plan BIS antara DiGi vs Hotlink vs TuneTalk vs Celcom vs U-Mobile prepaidMy Profile

  2. ciksembang says:

    bestnya dpat hadiah kereta..
    Jom terjah post menarik dari ciksembang ..Berdrama English minat tak?My Profile

  3. mesti hepy selalu jek kak jie bwk keta nie..hehehe
    Jom terjah post menarik dari Nabiel ..10 PERKARA KENAPA SOLAT KITA DITOLAK?My Profile

  4. Nasib dapat claim. baguslah dapat lampu baru walaupun lama benar tempohnya penukaran dia..hehehe

    itulah, bukan orang taknak beli proton ni, tapi bab bab cam ginilah orang kurang yakin dengan proton…semuanya disebabkan vendor, proton dapat nama….
    Jom terjah post menarik dari norzikri ..Berbakti pada tanahMy Profile

  5. Assalamualaikum,

    Suka dengan sebaris ayat terakhir warna biru itu…kerna: dakulah insan yang sering tidak disukai itu ;)
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Berarak Kempen Bebaskan Anwar? Gigihkah Aku?My Profile

  6. Yup..kenangan indah bersama Proton.
    Setahun lebih pakai, 3 kali tukar power window..hehe..
    Jom terjah post menarik dari Amir ..Peringatan Allah SWT Kepada Bani IsraelMy Profile

  7. request SEPTEMBER 2011 ?.. dekat 5 bulan..
    Jom terjah post menarik dari Izwan ..Jom Sertai Kem Jambori Remaja Islam 2012My Profile

  8. Ibu Mifzal Arsyad says:

    kalau kereta proton mmg x lari la dr masalah kualiti..kereta persona sy jgk begitu..br setahun pakai tp dah mcm2 bunyi kuar..nsb under warranty lg..

  9. kak jie, lampu saga tu masuk air atau berkabus? seingat saya, masalah tu takde pada model tersebut.

    ini pasti kes supplier ada terlepas supply defect part. alih-alih nama PROTON jugak yang dikutuk.. sama seperti kes power window sebelum ni.

    just my 2cents
    Jom terjah post menarik dari Faizal ..Preview PROTON P3-21A?My Profile

  10. cantiknya,,berkilat..
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Sesi Rawatan 2012 – Takut CucukMy Profile

  11. nampak garang..hehe..tukar free ke tu kak jie?
    Jom terjah post menarik dari blackrosehunter ..LG Melancarkan OLED TV TerbesarMy Profile

  12. kereta sebagai hadiah ulangtahun?? wah, bestnya! =)
    Jom terjah post menarik dari bardboo ..Jom Main Salji!!My Profile

  13. hadiah ulang tahun…kakjie antara yang bertuah. tahniah :)
    Jom terjah post menarik dari jemarioren ..Segar dari ladangMy Profile

  14. eh…maksudnya lampu baru untuk kereta tu :)
    Jom terjah post menarik dari kimmie ..Pengalaman kena denda di sekolahMy Profile

  15. perh….berkilat lampu kereta baru
    Jom terjah post menarik dari kimmie ..Baucar Buku 1Malaysia kini sudah dimiliki.My Profile

  16. hohoh..dah terlebih kacak dah nih. hehe..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Petai Oren yang kacak.My Profile

  17. cmner nk follow blog kak kujie nih??? heheheh…..
    Jom terjah post menarik dari MunerR_Hammer ..Tips Untuk Gadis Menunggang Motosikal Dengan Cara Berhemah Dan SelamatMy Profile

  18. Zarul Umbrella says:

    wah..bergaya la nampaknyer lepas ni..lampu udah tidak berair lagi
    Jom terjah post menarik dari Zarul Umbrella ..Jalan Jalan di Adelaide,AustraliaMy Profile

  19. Budak2 kilang yang pasang lampu tu pun *masuk air* agaknya he3…Kak Jie WVA ….? jangan publish kang ada kaki nombor beli lak :).
    Jom terjah post menarik dari azman ..Bebaskan Anwar 901My Profile

  20. dulu saya pakai wira 1.6. lampu masuk air jugak. bila pergi pusat service, diorang lubangkan di bhgn bawah lampu. jadi, bila air masuk, boleh terus keluar melalui lubang tu. selesai masalah. hehehe
    Jom terjah post menarik dari rumah kuning ..Sayangi DiriMy Profile

  21. Tak habis-habis lagi rupanya masalah kereta Proton ni …

    Dari SAGA yg mula mula dulu, (masalah power window) sampai SAGA dah berubah bentuk.

    Kuantiti melebihi kualiti ?
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul ..KERETA BERHIAS ?My Profile

  22. Kereta baru tentu tidak seronok melihat keadaan kereta walaupun ada kesan secalit sekali pun. Kalau ada kucing lagi naya bergaris-garis cat pada badan kereta.

  23. bila ler ek diorg btol2 nak jaga kualiti, bukan tak support tapi bila jd mcm ni ramai yg tawar hati..
    Jom terjah post menarik dari ejam ..Air Minuman Kami Kini Bersih Dengan SuperFine Water DispenserMy Profile

  24. Waaah… Berkilau kilau…Tak buleh bela ikan dah..hehe
    Jom terjah post menarik dari aini ..Lagi Design Baju Nikah IdamanMy Profile

  25. paihujey says:

    wah..cantiknya lampu baru tu..nampak sporty..
    Jom terjah post menarik dari paihujey ..Perkara Yang Tidak Diingini Bila BerblogwalkingMy Profile

    • mmg lampu depan saga fl mcm tu.. tukar baru sebab yg lama masuk air
      ( boleh bela ikan ) hehehehe
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..SedapMy Profile

Trackbacks

  1. […] : masalah telah diselesaikan – entri di sini – Akhirnya Proton Dah TUkar innity_pub = "7380ad8a673226ae47fce7bff88e9c33"; innity_zone = "12018"; innity_width = "*"; […]