lampu depan saga fl

Akhirnya Proton Dah Tukar Baru

28 September 2011 – entri di sini Masuk Air

tukar lampu kereta
Minggu lepas saya buat  major service 20 ribu kilometer . Pusat service proton tukar lampu  baru yang direquest sejak awal September 2011.

lampu depan saga fl

Tadaaaaaaaa……… lampu saja yang baru berkilau. Kereta dah hampir setahun, hadiah ulangtahun perkahwinan ke 20.

Jiran saya, kereta Exora dia pun mengalami masalah ‘masuk air’ juga. Dah tukar baru tetapi hanya sebelah yang baik, sebelah lagi masih berkabus air di dalamnya.

Harap-harap masalah saya habis di sini.

 

Lebih baik tak disukai kerana kamu jujur pada dirimu sendiri,
daripada menjadi orang lain dan bersikap seperti yang mereka inginkan.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

29 thoughts on “Akhirnya Proton Dah Tukar Baru”

  1. Nasib dapat claim. baguslah dapat lampu baru walaupun lama benar tempohnya penukaran dia..hehehe

    itulah, bukan orang taknak beli proton ni, tapi bab bab cam ginilah orang kurang yakin dengan proton…semuanya disebabkan vendor, proton dapat nama….
    Jom terjah post menarik dari norzikri ..Berbakti pada tanahMy Profile

  2. kalau kereta proton mmg x lari la dr masalah kualiti..kereta persona sy jgk begitu..br setahun pakai tp dah mcm2 bunyi kuar..nsb under warranty lg..

  3. kak jie, lampu saga tu masuk air atau berkabus? seingat saya, masalah tu takde pada model tersebut.

    ini pasti kes supplier ada terlepas supply defect part. alih-alih nama PROTON jugak yang dikutuk.. sama seperti kes power window sebelum ni.

    just my 2cents
    Jom terjah post menarik dari Faizal ..Preview PROTON P3-21A?My Profile

  4. dulu saya pakai wira 1.6. lampu masuk air jugak. bila pergi pusat service, diorang lubangkan di bhgn bawah lampu. jadi, bila air masuk, boleh terus keluar melalui lubang tu. selesai masalah. hehehe
    Jom terjah post menarik dari rumah kuning ..Sayangi DiriMy Profile

  5. Tak habis-habis lagi rupanya masalah kereta Proton ni …

    Dari SAGA yg mula mula dulu, (masalah power window) sampai SAGA dah berubah bentuk.

    Kuantiti melebihi kualiti ?
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul ..KERETA BERHIAS ?My Profile

  6. Kereta baru tentu tidak seronok melihat keadaan kereta walaupun ada kesan secalit sekali pun. Kalau ada kucing lagi naya bergaris-garis cat pada badan kereta.

Comments are closed.