Bila Kak Jie Dah Penat Membebel


Petikan dari entri – Bila Kak Jie Dah Membebel


Kotak komen dibahagian bawah post


Contoh komen yang masuk kotak komen


Jumlah dalam seminggu!

Sila baca :

Patut baca : Wanmus – Kenapa Saya Benci Spammer

p/s – bukan saja blog ada pengkomen spam – handphone pun dispam iklan dari CelcomOffer!

NOTA : Dalam entri macam ini pun, masih ada juga yang tulis komen masuk SPAM! Dah tak de daya  macam mana lagi nak tulis bagi faham.  Tak cukup bombastik pun ayat digunakan.  :sad:

©kujie – orang bijak tak akan buat benda sia²!  Pilih nak jadi bijak atau sebaliknya…. your choice!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. ingat nak buat entry lah, pinjam gambar ye heheh
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Beza Air Liur dan Air Liur BasiMy Profile

  2. mungkin kalau tak paham gak kena wat video… 🙂
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..The Social Network Menang Besar Di Golden Globe Awards 2011My Profile

  3. betul tu. banyak blogger yang masukkan link dalam komen. ini akan menyebabkan komen tersebut terus ke kotak spam. dah ada commentluv tidak mahu guna.

    CelcomOffer memang banyak spam sekarang ni. alahai.
    Jom terjah post menarik dari RedBoys ..Bagaimana Menarik Pengunjung Ke Blog AndaMy Profile

  4. uish, auto delete tu.. memang rugi sangat la. kalau sy still rajin lagi cek satu2.. baru lagi kan :mrgreen:

    pasal spam henset, sy punya macam kak jie tapi tambah satu lagi no hotlink. ape cer? Hadoih… tahan je la.
    Jom terjah post menarik dari MuJE ..Facebook Restricted or UnavailableMy Profile

  5. cikmin sendiri buat macam tu kat kotak komen blogspot kwn2..itu pun bukan semua..kalau rajin tinggal lah link entri baru..kat blog wp cikmin sampai 3 link mereka letak termasuk yg coment luv..4 dah tu..semua masuk spam..tp appovekan lah jugak..huks..
    Jom terjah post menarik dari cikmin ..Cikmin dan Kelas Buat MacaronsMy Profile

  6. Mula-mula baca ingatkan kak jie kena sounds..rupa-rupanya kak jie yang bagi nasihat…Ni siap dengan screenshot kalau orang tak paham lagi tak tahu la

  7. bile slalu dgn blogspot, nampak mcm wordpress agak canggih bg sy yg baru berblog…hehehe nie baru tersedar bile kes mcm nie terjadi, kadang2 jumpe blog wordpress tibe2 teringat belog kak jie…hehehe, lepas nie nak kena hati2 komen kat wordpress…byk jgk tuu spam sampai 47…
    Jom terjah post menarik dari AdamXis ..►Filem – Lie To MeMy Profile

  8. Actually tak tahu apa masalah yang sedang diuraikan, tapi so far komen saya takde problem. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Khairi ..KhurafatMy Profile

  9. kalau robot spam tak kisah
    ini kawan2….blogger baru – ilmu ni penting
    supaya dia org tak silap ‘makan diri sendiri’

  10. pengkomen dan pengkomen juga yg rugi…

    gunakanlah ruang yg tuan tanah berikan dgn sebaik mungkin…bukan semua yang sudi beri kita peluang untuk membina jaringan secara percuma dan berkualiti… :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Wuduk dan bakteria…My Profile

  11. Jenguk kak jie, thanks share petua. Betul tak saya letak komen ni, saya budak bijak huhuh..tak nak buat keja sia2.
    Jom terjah post menarik dari yats ..Ulser yang menyakitkanMy Profile

  12. testing..JT tak letakkan link pon..pasal dah ada commentluv..ahaks.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Jejaka Terhangat ..Voting Kontest Tidak Lagi Relevan Kesian Kat Blogger BaruMy Profile

  13. betul tu kak. saya belajar pun dari blog akak. saya da banyak soalan nak tanya ni.nanti saya email
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Pak Lah akan hadiri TNP di KLCC pada 23 Januari 2011My Profile

  14. sampai bernanah telinga…? aiyooooo 😆
    Jom terjah post menarik dari Amry ..Dah Besau-Besau DahMy Profile

  15. pernah baca satu entri – dia tulis bab inilah

    sampai entri dia sedih pun, dia boleh komen terbaik
    sapa tak kecik hati…. 🙄

  16. Itu yg awal, kak jie printskrin……….yg lain2 tu banyak
    ada 47 tu, akismet akan delete automatik bila seminggu
    sapa yg rugi….

  17. sebab tu entri gambar saja…….membebel kat ruangan komen..haha :mrgreen:

    mak2 mesti nak berleter , kalau tak berleter mcm sunyi je dunia ni

  18. sebenarnya kak jie pun tatau, kenapa nak membebel benda ni..bukan kak jie rugi pun

    erk..adalah juga rugi komen dia masuk spam
    kalau ada masa, check satu2 dan approvekan
    kalau tak ada masa biar dalam tu…dah setting seminggu dia auto delete

    bab celcom – sehari ada 5-6, kak jie ada 2 telepon celcom..dah berapa?

  19. tak nak ckp tamaklah….. nanti orang cakap kak jie sombong, berlagak 😆

    tapi kalau selalu buat pun, ramai org muak
    dah nampak….letak link 3 baris
    komen 3 perkataan 😆

  20. pandai……..kena tau kat mana nak letak diri kita….hehe

  21. maksudnya dia tak tahu keadaan sekeliling, main redah je
    kena dgn kak jie…

    haha…tak pasal2 kena berleter bernanah telinga 😆

  22. hari ni pergi cawangan celcom, nak tanya depa…

  23. kak jie pula nak kena masuk kelas bahasa rusia..hehe

  24. hehehe…kadang2 kak jie tak dpt nk klik link commentuluv tu utk lawatan balas tetapi mungkin ada pengunjung lain yang berminat – kebaikan kembali kepada pengkomen

  25. kalau sikit tak pa…mgkn kita anggap kes terpencil
    tapi kalau dah banyak macam tu, kita anggap mereka tersalah belajar

    ilmu sesat tu 😆

  26. nak tukar atap genting…hehehe

  27. kak jie membebel bagi faedah untuk dia orang…jangan buang masa tulis komen tapi jadi spam 👿

  28. kebaikan kembali kepada pengkomen, bukan kepada tuan blog…tu dia kena faham

    dia dapat membina network 😆

  29. betullah..kalau login je ade
    bile ada masa, kak jie repair ye

  30. sapa yg buat, dia akan tahu..hehe

  31. nak buat apa pun, kita kena berilmu..sampainak nak menulis komen pun kena ada cara dan tertipnya baru kita dapat faedah yang maksimum

  32. cakap tak nak membebel..tapi berjela2 kat ruangan komen… 😆

  33. orang tak nampak ikhlas sebab tak de bentuk…itu yang susah 😆

  34. isu spam kat malaysia mcm mencurah air ker atap zink…lama2 zink yg karat…..

  35. cara makan diri.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari APi ..MalamMy Profile

  36. best komen disini ada commentluv…:)
    Jom terjah post menarik dari student ..Betul atau Salah Kita tetap KAWANMy Profile

  37. cuba tulis guna bahasa lain.. kot dorg paham nnt.. :p
    Jom terjah post menarik dari Ezany-Kun ..Tips Jimat Minyak KeretaMy Profile

  38. nasib saya yang ilmu tak banyak ni pun tahu..hehe..

    p/s : heran..dari manalah datangnya spam kat rangkaian maxis, celcom etc tuh

    ada org cakap depa jual no kita untuk ‘spammer’ tu..
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Ana Rafali disaman kerana menang AJL 25!!My Profile

  39. Pernah gak terjumpa pengomen ni, blog tu dah guna comentluv, still letak link dalam komen dia…Hmm
    Jom terjah post menarik dari Amry ..Dah Besau-Besau DahMy Profile