Semak Permohonan Kolej Vokasional Dan Sekolah Menengah Teknik 2014

Untuk membuat semakan kemasukkan ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2014 sila klik  link ini –  http://apps.moe.gov.my/esptv/sptv_semakan2014/

Laman Portal Rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia ( moe.gov.my ) pun down, laman web Bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional  ( bptv.edu.my ) pun kena suspended.

Mengikut status  dari Facebook Bptv Kpm, pelajar boleh membuat semak kemasukkan ke kolej vokasional dan sekolah teknik 2014  melalui link yang diberikan diatas.

nota * pagi ni laman web moe.gov.my telah dibaikpulih seperti biasa tetapi laman web bptv.edu.my masih down.

 

semak kemasukkan ke kolej vokasional dan sekolah teknik

 

Ada yang tanya saya, boleh tak buat rayuan secara online?

Tak ada rayuan online,  Pelajar  Boleh membuat rayuan terus ke Kolej Vokasional tersebut tetapi keputusan pengambilannya bergantung kepada kekosongan tempat.

Yuran Kolej Vokasional

Yuran macam sekolah biasa.  Cuma ada yuran PIBG dan bayar duit makan asrama jika tinggal di asrama. Nanti di Tahun 3 & 4, tak ada pula diberitahu  kalau ada yuran lain daripada itu. So far, macam sekolah biasa aje, duit bantuan persekolahan pun dapat  masa tahun 1 & 2, tahun 3 & 4 tak dapat lagi.

Antara keperluan lain,  beli barang untuk kegunaan di bengkel masa mereka belajar subjek bengkel masing- masing dan baju korporat sebab di kolej tak gunakan baju sekolah.

 

senarai yuran dan keperluan pelajar kolej vokasional

Ini adalah senarai keperluan pelajar Kolej Vokasional Melaka Tengah

Nota :
i/ Moga berjaya!
ii/ Terima kasih  Kak Long, seorang guru dedikasi di salah sebuah Kolej Vokasional yang banyak memberi maklumat untuk dikongsi diblog kujie2.com

Apesal Tak Klik?

Comments

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge