Permohonan Online Ke Kolej Vokasional 2015 Dibuka 3 November

Saya ada terima message mengenai tarikh permohonan online kemasukkan ke Kolej Vokasional ambilan tahun 2015 pada 3 November 2015 tetapi waktu itu tiada pengumuman rasmi di laman web Kementerian Pelajaran Malaysia.

Hari ini, notis pemberitahuan mengenai permohonan online ke Kolej Vokasional 2015 telah dikeluarkan.

BARU ! –  klik di sini  – Syarat Kelayakan dan Senarai Kursus Kolej Vokasional 2015 !

BARU ! –  klik di sini  –   Cara Mengisi Borang Permohonan Online Ke Kolej Vokasional

kolej vokasional 2015

Permohonan Online Kemasukan Murid Ke Program KOLEJ VOKASIONAL DAN SEKOLAH MENENGAH TEKNIK ambilan tahun 2015 akan dibuka mulai 3 November hingga 14 Disember 2014 (11.59 Malam). Permohonan ini adalah untuk murid Tingkatan 3 tahun 2014.

Sila layari laman web http://www.bptv.edu.my/v4/ untuk keterangan lanjut.

Kepada anak-anak, sila klik dan baca entri lain yang boleh membantu.

 

  1. hello …nak tanye lah klau dh mohon kv kan nnti secara automatik orng tu akan call kite ke untuk sesi temuduga…

  2. Assalam.admin,saya nak sngt masuk vokay ambil bidang kulinari.tapi tarikh pemohonan dah lepas.mcm mane ya.boleh pertimbangkan tak?saya harap ada peluang lagi bagi saya.sekian,terima kasih 🙂

  3. Berminat lebih lanjut untuk kemasukan ke Sekolah Vakasional Setapak atau Kajang

  4. saya nak masuk kolej vokasional ipoh dan nak ambik bahagian perbankan^^
    Berapa ekk harga yuranyaa???

    • Adakah elaun harian atau bulanan diberi pada pelajar yang berlajar di KV tuu..duit poket lee….berapa amaunnya….kalau bayar mahal sangat…saya orang susah….tak mampu pula…adakah kemudahan asrama disediakan???….salam dan terima kasih.

  5. saya nak ambil course oil and gas welding technology tp tidak tahu kolej mana yang menawarkan course ni… boleh bagi tahu??

  6. Selamat sejahtera , saya ng lai shuen . sekarang sy tingkatan 4 , pengetua skolah kita ckp kolej vokasional masih blh register … sy tingkatan 3 habis PMR tak ada masa langsung pergi register . harap skrang blh bg saya peluang sy utk masuk kolel vokasional . saya tinggal kl setapak kampung aku ipoh,perak terima kasih 🙂

  7. x blh bukak pun nak isi borang betul jugak camana nak isi keputusan pun x dpt lg klu guna mcm dl2 keputusan percubaan boleh gak

  8. mcm mana saya nak isi borang kalau keputusan pun belum dpt??? ;'(
    goshh..keputusan dijangka keluar 22/12/14
    tarikh tutup permohonan 14/12/14
    macam mana niii ???!!!!!!
    ;'(
    kalau boleh saya nak keputusan pt3 keluar esok jugak. menyampah lah tunggu lama2 ni. pfftt!!