Cuti Sekolah Pertengahan Tahun Hari Rabu 28 Mei 2014

cuti sekolah pertengahan tahun 2014

Buat pertama kalinya , cuti sekolah pertengahan tahun 2014 kali bermula pada pertengahan minggu.

Cuti sekolah bermula pada 27 Mei 2014 ( hari Selasa ) bagi negeri yang cuti hujung minggunya hari Jumaat sehingga 14 Jun 2014 ( hari Sabtu ) berjumlah 19 hari.  Kalau sekolah yang bercuti hujung minggu hari Ahad, cuti sekolah pertengahan tahun 2014 bermula pada hari Rabu 28 Mei 2014 sehingga 15 Jun 2014 ( hari Ahad ) juga berjumlah 19 hari.

Ini adalah sejarah cuti sekolah tidak bermula pada hujung minggu seperti kebiasaan.  Mak-mak kena alert dengan jadual ini.   Kalau di Kedah, Kelantan , Terengganu dan Johor cuti bermula 27 Mei 2014 hari Selasa.

 

Maklumat lengkap, semak di Jadual Sekolah 2014

 

Saya pun tak merancang ke mana-mana cuti sekolah ni, Intan nak PT3 guna sistem PBS buat pertama kali tahun ni.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Assalamualaikum,

    good info, boleh planning cuti dan perjalanan ke destinasi sepatutnya.
    Jom terjah post menarik dari RenoExpert ..Renovation Expert Web Still under ConstructionMy Profile

  2. Up to date sangat…thanks kak jie…
    Jom terjah post menarik dari Maziah ..Set Bersalin Terbaik Dari ShakleeMy Profile

  3. lamanya cuti sekolah.. Kan seronok dapat cuti lama-lama macam ni 😉
    Jom terjah post menarik dari Latihan Industri Malaysia ..Internship for Graphic cum Multimedia DesignerMy Profile

  4. Kan best kalau cuti awal sikit. Tak perlu sambut birthday anak kat sekolah. falls on 27/5. Beria-ria nak sambut dgn kawan kat sekolah.
    Jom terjah post menarik dari Logeswary ..Healthy Circulatory SetMy Profile

  5. Kalau dok asrama ni, asyik membilang hari la jawabnya..
    Jom terjah post menarik dari Hairul Azni ..Kalendar STPM Bagi Tahun 2015My Profile

  6. Panjang cuti sekolah kali ini tapi abang dah request tak nak pergi mana-mana sebab ada peperiksaan STAM.
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Saham Akhirat Wakaf Madrasah Tahfiz An-NuurMy Profile

  7. I аm not sure where yοu aare getting ypur information, but good topic.
    I needs to spend some time learning more or understanding more.
    Thanks foг excellent information I ѡas looking for this info foг my missiߋn.
    Jom terjah post menarik dari blue mountain coffee tour ..blue mountain coffee tourMy Profile

  8. yap. 28 mei ni.

    hoho..malam 27 tu dah balik dah rasanya. hoho
    Jom terjah post menarik dari titan ..10 sebab yang KRITIKAL dan seksi untuk anda mula menulis blog.My Profile

  9. Haha cuti sekolah dah dekat 🙂
    Jom terjah post menarik dari Malaysia Tercinta ..MalaysiaTercinta.com Kini Lebih Responsive, Mesra Mobile Dan RinganMy Profile

  10. utk pengusaha homestay time cuti sekolah lah kami kene kerja lebih..huhu
    Jom terjah post menarik dari Homestay Melaka ..Homestay Melaka oleh AS HomestayMy Profile

  11. yeyy, cuti sekolah…Boleh balik kampung…
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..Tudung Aidijuma dan Selimut Tampal CantikMy Profile

  12. hehe..kak jie cam tau2 jer tgh cari kalendar ni..hehe

    semalam dah snapshot kalendar cuti sekolah yg kak jie tulis tu..thanks yer kak jie =)
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Tapai dan Nasi Dagang MamaMy Profile