Makcik Avatar Wakil Rakyat

Rasa puas!

Dapat selesaikan apa yang sepatutnya di buat hari ini. Cili merah menyala yang korang ‘terasa’ pedasnya tu saya dah blend, masak sampai kering dan kirim ke Algeria melalui seorang kawan yang akan terbang esok malam.Β  Entri tu betul-betul clear bukan ada maksud tersirat atau tersurat…. he he he.

USD dan Euro yang diminta pun dah kirim.

Terima panggilan rindu ( missed call ) dari Angah dan seperti biasa si ibu akan buat panggilanΒ  semula untuk anak yang dirindu. Berbual hampir 20 minit.

” mama……jam loceng Angah tu paling kuat bunyi antara semua kat asrama tapi Angah tak bangun bangun juga….”

” Anak abah………..memang le “


Along dah balik dari kerja. Selagi anak tu tak balik, tidur pun tak lena.

Ada lagi berita gembira – Top 5 CommentLuv Sites

Tapi agak cuak dan berdebar – sekali lagi bandwidth dapat “kad oren”. Harap-harap 2 hari ini masih dapat bertahan. Dapat belas ihsan 30GB pun masih menghampiri takat kritikal.Β Β  Cikgu Orange 4 Kay pun dah jerit ajak masuk kelas CDN ( Content Delivery Network) , tapi murid dia ni degil selalu ponteng.

Tidur dululah -tinggalkan hari ini menjadi semalam…

p/s – post berjadual – saya mungkin sedang mimpi bergolek macam Kajol

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. aik apsal pic saya rope tu kak..udah rope ape ntah huhu πŸ˜† πŸ˜†
    Jom terjah post menarik dari pneumedic ..RIVER OF DARKNESS 2010 MKV &amp RMVBMy Profile

  2. hebat..tahniah..top 5 tuuuuu…
    Jom terjah post menarik dari pneumedic ..RIVER OF DARKNESS 2010 MKV &amp RMVBMy Profile

  3. Memang teruja dengan blog ini. Top 5 dalam commentluv tu 😯
    .-= imran´s last blog ..Rancangan Realiti TV Terbaru Imam Muda =-.

  4. gambar mak cik avatar hari ni ada lagi di comluv.com… 2 pulak tu. hehe..
    .-= Amir´s last blog ..Tingkatkan Trafik Blog Melalui Facebook Fan Page =-.

  5. Teropong Asap says:

    πŸ˜† Terima kasih atas pengantaran cili merah menyala…..di algeria ada cili….tapi yang sebesar lingan baby,pulak tu tak pedas nama pun cili sayur.sekali lagi terima kasih daun ubi.

  6. kujie, lada kat algeria lain ke ek? tertanya2 lah. sbb katanya lain benua lain lak jenis ladanya.. hmm?

    hehehheeh
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    .-= maza´s last blog ..Pantai Lido, Tanjung Puteri =-.

  7. oho. mcm aku gak susah nak bangun
    buat ler bising camana
    .-= ahfat´s last blog ..FREE PROMOSI 9 BLOGGER =-.

  8. jauhnya cili tue diterbangkan..
    bestlah jadi cili…
    .-= Mr Kamikaze´s last blog ..Atlet Takraw Servis Pil Kuda… =-.

  9. Memang sudah famous kan?:p
    .-= tekkaus´s last blog ..Peri-fying Earth Hour Dinner At Nandos! =-.

  10. hebatlah kak jie.. siap dapat 2 lagi tu. saya penah dpt Top 5 CommentLuv Members (by comments made) je.. tu pun tak sangka dpt. sebab tak target pun benda ni. kebetulan satu hari tu rajin komen blog2 org..

    dgr dari roslan nazri psl CDN ni… kalau ada duit, rasanya nak guna jgk..
    .-= Amir´s last blog ..(GAMBAR) Adelaide Festival 2010: Northern Lights =-.

    • Kak Jie lagi hairan, kenapa ada 2..tapi something diff sebab avatar tu ramai sgt nak teringin nak klik
      huhu..agaknya sbb tu ada beberapa visitor dari commenluv

      sebenarnya tak pernah peduli pun dulu…sejak akhir2 ni….perasan ada visitor dari sana
      CDN – kak jie pun tgh study gak ni..kena kot sbb bandwidth nazak je tiap akhir bulan

      • kak jie guna la CDN utk jimatkan bandwidth. kak jie, hari ni 2 gambar kak jie kat comluv.com..
        .-= Amir´s last blog ..Tingkatkan Trafik Blog Melalui Facebook Fan Page =-.

  11. Hafiz Mohd says:

    tahniah…
    .-= Hafiz Mohd´s last blog .."Cap Kaki" Breads & Cakes. =-.

  12. Wan Perlis says:

    kak kujie top 5 commentluv rupanya
    tahniah2
    .-= Wan Perlis´s last blog ..WanPerlis – ini blog baru saya =-.

  13. boy (saiful) visit blog aku dari algeria.. aku tak pasti dia dah kesana pulak.
    .-= kuina´s last blog ..Gugurnya Bunga Cinta =-.

  14. mesti cik hubby tak sabar menunggu cii terbaik dr kak jie:-0
    .-= jmr´s last blog ..SABAR itu ada batasnya. =-.

  15. ingatkan nak wat kenduri cili tu… rupenye nak anta kat chenta hati kat algeria… πŸ˜†
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..jom carik perkataan! =-.

  16. mmg ada gaya sebagai wakil rakyat..semua kerja dpt diselesaikan secara pro termasuklah pengantaran cili ke Algeria.. :mrgreen:
    .-= Nadri´s last blog ..Teknik Penipuan 3 Dalam 1 =-.

  17. mula-mula konfius baca title, ingat cerita Avatar..hehehe
    rupanya makcik yang avatarnya macam wakil rakyat..hihihi

    tapi saya baca entri ni ketika sudah bangun tido..
    kalau tak mesti saya komen nak tido juge πŸ˜›
    .-= Faizal @ FTN´s last blog ..Tempoh Hari Aku Pandu Uji PROTON Persona Elegance =-.

    • kak jie pun keliru gak dgn tajuk…malas nk tukar
      sbb dok ingat bantal kot..tu yg tak dpt nak fikir

      hehehe

  18. semoga dapat mimpi indah

    erkk
    30gig tu bukan ke banyak?
    mmg lebih ek?
    mantop la
    .-= joegrimjow´s last blog ..2 jiwa dalam satu badan =-.

  19. Hebat la trafik. Ish2..
    Kenapa sampai 2 keluar? Tapi kalau camtu, kira satu backlink je sebenarnya. Sebab sumber dia sumber sama

    Tapi kalau orang pelik tengok mesti dia nak klik tengok macam mana rupa blog mak cik ni. haha~
    .-= ariff´s last blog ..Tutorial Menumpang Populariti & SEO Blog Lain =-.

  20. Hahahahaha. Anak abah ek? haha. Semalam pun saya kena perli dgn adik sbb dapat jam loceng free. Tapi orang rumah saya cakap kat semua org “jam telefon ada 2-3 bunyi kat telinga dia. siap set 30 minit sekali. tapi tak jugak bangun”. hahaha. saya bangun bila dah niat kata nak bangun kol berapa. jam loceng dah tak berapa membantu sekarang ni. hehe

    hah. saya dok tunggu je bila nak start CDN kak jie. saya boleh setkan je and email kak jie cara2 dia kalau kak jie busy. hehe. almaklumlah.. wakil rakyat πŸ˜€
    .-= mrkay´s last blog ..Aku dan Orange 4 Kay =-.

    • Azizuan says:

      sama la..bom meletup pon x bangun lg..haha
      .-= Azizuan´s last blog ..Contest Magnolia : Makan Aiskrim dan Menang RM 400,000 =-.

      • Sekarang ni sensitip sikit cakap pasal bom bom ni kat Moscow. haha~
        .-= ariff´s last blog ..Tutorial Menumpang Populariti & SEO Blog Lain =-.

    • semua lelaki mcm ni ke…………owh tidak!
      ada 3 lelaki terdekat dlm hidup..semua mmg liat nak bangun..kehkehkeh
      Angah ckp nak sebiji lagi jam loceng..nak letak kiri kanan telinga
      tapi dah ajar dia…masa nak tido tu, niat nak bangun pukul berapa
      insyaallah…brkesan

      p/s- kak jie tak boleh duduk tetap berejam2 dpn pc..kejap2 on..kejap2 off
      tu je masalahnya

  21. bestnye cili tu dpt merantau jauh. aku jugak yg masih disini.hehe πŸ˜€
    .-= penyubiru´s last blog ..Kesan Iklan Malam Jumaat (MJ) Terhadap Kanak-Kanak =-.

  22. merantau jauh cili tu…
    tido tido tido!!!
    hehehe
    .-= mie´s last blog ..:: saturday, 3 in 1 :: =-.

  23. ok, pas baca entry k jie nie, nak tido gaklah
    .-= CikLilyPutih´s last blog ..My Date Night =-.

  24. denaihati says:

    Ni pun tulis komen sambil tido berdengkur2.
    .-= denaihati´s last blog ..Blog Emilayusof.com menang Peugeot 308 VTi =-.