Makcik Avatar Wakil Rakyat

Rasa puas!

Dapat selesaikan apa yang sepatutnya di buat hari ini. Cili merah menyala yang korang ‘terasa’ pedasnya tu saya dah blend, masak sampai kering dan kirim ke Algeria melalui seorang kawan yang akan terbang esok malam.Β  Entri tu betul-betul clear bukan ada maksud tersirat atau tersurat…. he he he.

USD dan Euro yang diminta pun dah kirim.

Terima panggilan rindu ( missed call ) dari Angah dan seperti biasa si ibu akan buat panggilanΒ  semula untuk anak yang dirindu. Berbual hampir 20 minit.

” mama……jam loceng Angah tu paling kuat bunyi antara semua kat asrama tapi Angah tak bangun bangun juga….”

” Anak abah………..memang le “


Along dah balik dari kerja. Selagi anak tu tak balik, tidur pun tak lena.

Ada lagi berita gembira – Top 5 CommentLuv Sites

Tapi agak cuak dan berdebar – sekali lagi bandwidth dapat “kad oren”. Harap-harap 2 hari ini masih dapat bertahan. Dapat belas ihsan 30GB pun masih menghampiri takat kritikal.Β Β  Cikgu Orange 4 Kay pun dah jerit ajak masuk kelas CDN ( Content Delivery Network) , tapi murid dia ni degil selalu ponteng.

Tidur dululah -tinggalkan hari ini menjadi semalam…

p/s – post berjadual – saya mungkin sedang mimpi bergolek macam Kajol

46 Replies to “Makcik Avatar Wakil Rakyat”

  1. gambar mak cik avatar hari ni ada lagi di comluv.com… 2 pulak tu. hehe..
    .-= Amir´s last blog ..Tingkatkan Trafik Blog Melalui Facebook Fan Page =-.

  2. πŸ˜† Terima kasih atas pengantaran cili merah menyala…..di algeria ada cili….tapi yang sebesar lingan baby,pulak tu tak pedas nama pun cili sayur.sekali lagi terima kasih daun ubi.

  3. hebatlah kak jie.. siap dapat 2 lagi tu. saya penah dpt Top 5 CommentLuv Members (by comments made) je.. tu pun tak sangka dpt. sebab tak target pun benda ni. kebetulan satu hari tu rajin komen blog2 org..

    dgr dari roslan nazri psl CDN ni… kalau ada duit, rasanya nak guna jgk..
    .-= Amir´s last blog ..(GAMBAR) Adelaide Festival 2010: Northern Lights =-.

    1. Kak Jie lagi hairan, kenapa ada 2..tapi something diff sebab avatar tu ramai sgt nak teringin nak klik
      huhu..agaknya sbb tu ada beberapa visitor dari commenluv

      sebenarnya tak pernah peduli pun dulu…sejak akhir2 ni….perasan ada visitor dari sana
      CDN – kak jie pun tgh study gak ni..kena kot sbb bandwidth nazak je tiap akhir bulan

      1. kak jie guna la CDN utk jimatkan bandwidth. kak jie, hari ni 2 gambar kak jie kat comluv.com..
        .-= Amir´s last blog ..Tingkatkan Trafik Blog Melalui Facebook Fan Page =-.

  4. kak kujie top 5 commentluv rupanya
    tahniah2
    .-= Wan Perlis´s last blog ..WanPerlis – ini blog baru saya =-.

  5. boy (saiful) visit blog aku dari algeria.. aku tak pasti dia dah kesana pulak.
    .-= kuina´s last blog ..Gugurnya Bunga Cinta =-.

  6. mmg ada gaya sebagai wakil rakyat..semua kerja dpt diselesaikan secara pro termasuklah pengantaran cili ke Algeria.. :mrgreen:
    .-= Nadri´s last blog ..Teknik Penipuan 3 Dalam 1 =-.

  7. Hebat la trafik. Ish2..
    Kenapa sampai 2 keluar? Tapi kalau camtu, kira satu backlink je sebenarnya. Sebab sumber dia sumber sama

    Tapi kalau orang pelik tengok mesti dia nak klik tengok macam mana rupa blog mak cik ni. haha~
    .-= ariff´s last blog ..Tutorial Menumpang Populariti & SEO Blog Lain =-.

  8. Hahahahaha. Anak abah ek? haha. Semalam pun saya kena perli dgn adik sbb dapat jam loceng free. Tapi orang rumah saya cakap kat semua org “jam telefon ada 2-3 bunyi kat telinga dia. siap set 30 minit sekali. tapi tak jugak bangun”. hahaha. saya bangun bila dah niat kata nak bangun kol berapa. jam loceng dah tak berapa membantu sekarang ni. hehe

    hah. saya dok tunggu je bila nak start CDN kak jie. saya boleh setkan je and email kak jie cara2 dia kalau kak jie busy. hehe. almaklumlah.. wakil rakyat πŸ˜€
    .-= mrkay´s last blog ..Aku dan Orange 4 Kay =-.

    1. sama la..bom meletup pon x bangun lg..haha
      .-= Azizuan´s last blog ..Contest Magnolia : Makan Aiskrim dan Menang RM 400,000 =-.

      1. Sekarang ni sensitip sikit cakap pasal bom bom ni kat Moscow. haha~
        .-= ariff´s last blog ..Tutorial Menumpang Populariti & SEO Blog Lain =-.

    2. semua lelaki mcm ni ke…………owh tidak!
      ada 3 lelaki terdekat dlm hidup..semua mmg liat nak bangun..kehkehkeh
      Angah ckp nak sebiji lagi jam loceng..nak letak kiri kanan telinga
      tapi dah ajar dia…masa nak tido tu, niat nak bangun pukul berapa
      insyaallah…brkesan

      p/s- kak jie tak boleh duduk tetap berejam2 dpn pc..kejap2 on..kejap2 off
      tu je masalahnya

  9. Ni pun tulis komen sambil tido berdengkur2.
    .-= denaihati´s last blog ..Blog Emilayusof.com menang Peugeot 308 VTi =-.

Comments are closed.