Kawan lelaki sayangkan lelaki lain

 

Ye…kenapa tidak. Kasih sayang terlalu luas untuk diterokai, terlalu pemurah untuk direbut seorang diri…oyehhhh!

Normal saja cuma nampak ada keraguan di situ…hahahaha Tak takut kena panah petir ke?

Carian tersebut membaca pengunjung ke entri kenapa lelaku bujang suka dot…dot

Kecantikan itu mempunyai tafsiran yang pelbagai. Love is about 2 people – ertinya kedua-dua belah pihak yang mempunyai keinginan yang serupa , give and take untuk meneruskan perhubungan tersebut.

Cara mengorat lelaki – Untuk perempuan tidak cantik.  Langkah pertama adalah kukuhkan keyakinan diri .   Untuk membina rasa keyakinan diri adalah dengan menerima diri anda sekarang sebelum anda berusaha untuk memperbaiki diri.

Keyakinan diri penting untuk frasa pertama perkenalan. Keyakinan diri membuatkan kita menjadi diri sendiri, bukan berlakon baik , buat-buat untuk menonjolkan diri kerana lelaki kebiasannya boleh mengesan wanita yang ‘desperate’ dari segi tingkah laku .

Walaupun cinta yang kukuh dan stabil menetap di hati tetapi selalunya cinta bermula dari mata.

Jangan hipoktik untuk mengakui lelaki normal biasanya memandang kecantikan lebih dulu sebelum menilai hati budi. Walapun dia baca dia tahu dan dia faham tentang panduan Rasulullah s.a.w agar seorang lelaki memilih wanita yang beragama sebagai isteri tetapi betulkah dia mengikuti nasihat tersebut?

Kembali kepada soalan asas – bagaimana caranya menarik minat lelaki.

Jadilah seorang perempuan yang boleh mengawal emosi. – Lelaki mahukan perempuan yang sabar untuk menghadapi sikap mereka yang kekadang seperti orang yang kurang sabar.

Lelaki suka dengan perempuan yang berdikari. Kerana dianggap tidak menyusahkan kerana mereka tidak suka untuk memikirkan sesuatu yang remeh dan temeh.

 

Saya tahu ramai yang mempunyai pendapat tersendiri dan tak sabar-sabar untuk berkongsi – silalah tambah  di ruangan komen.:lol:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. hi.. nice articles..
    lawat2 blog aimi ye..thanks

  2. Saya mendengar satu ceramah agama mengatakan tentang jodoh.. tak kira, cantik atau hodoh, jodoh kita telah tertulis.. Tu pasal kadang-kadang si lelaki muka cam pecah rumah, bini cun macam bidadari.. dan sebaliknya. Semua tu atas ketentuan Allah.
    .-= samdaddycool´s last blog ..Koleksi Tudung Online =-.

  3. waaa hebat sungguh cctv kak jie… boleh teropong semua menda.
    pertanyaan dia kepada pakcik google sungguh panjang, jawapan nya jugak bakal panjang tuu hihi
    erm nak fikir soklan soklan unik jugak lah, nak tanya pakcik google :mrgreen:
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Perihal Kebiasaan… =-.

  4. pakar cinta pun kak jie boleh jadi …

    biarla ia cantik di dalam,,cantik di luar..tp ramai yang mengata…susah jugak nanti..
    .-= dilot´s last blog ..dilot di google =-.

  5. pelik2 mende yg org tanyer incik google.. haish..

  6. samanosuke_04 says:

    ceh, xbleh blah tajuk post… 40 komen dapat harh.. :mrgreen:… lenkali ajar la plak cane laki hodoh nak tackle pompuan cantik… heehee, dapat 80 kot.
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Ujikaji: Pabila Blog tak Diminati… =-.

  7. Mr.Bintang says:

    haha.. dasat keyword yg kak jie terima.. hehehe.. 😛 kenapa seseorang mesti cari jawapan sebegitu di internet ya? pelik tul.. :mrgreen:

  8. Cinta ni macam-macam. Ada perempuan tergedik-gedik kejar lelaki. Ada perempuan control ayu bila depan lelaki. Begitu juga lelaki.

  9. Sweet Thinker says:

    dah jd pakar cinta giteww! :roll:
    .-= Sweet Thinker´s last blog ..Pre Wedding Photo Shoot =-.

  10. disebabkan pernah mengalami kisah yg mengecewakan, kadang2 jadi ‘down’ juga. rasa diri tidak cantik juga ada. perlu ambil masa untuk tingkatkan keyakinan diri semula. 😐
    .-= Akuro San´s last blog ..Email Scam Dari Malaysia Airlines =-.

  11. Sama je laki pompuan..
    Laki pun kekadang control jugak dpan perempuan (bukan SAYA ok) 😆

  12. jangan terlalu murah nanti dilelong..
    .-= Zil-el-Saif (The Encik Saif)´s last blog ..Tutorial Lukisan Chibi PowerPoint 2k7 =-.

  13. Rimas betul nengok anak dara sunti yg suka nonjolkan diri cari perhatian kaum lelaki. Kite yg pompuan ni pun malu nonton adegan ngorat yg tak professional.

  14. Gua lebih suka perempuan yg peribadi yang unik.. cantik tak cantik, soal ke # 2 😎
    .-= Eldy´s last blog ..Kalendar 2010 =-.

  15. Salam Selasa Kak Jie

    “Ku Malu Tapi Ku Mahu Cinta Mu” eh eh macam kena pula pagi tadi dengar lagu remix Dina, aleh-aleh keluar entri macam ni dari Kak Jie : )

    Kak Jie,

    Saya adalah seorang lelaki yang hensem lagi budiman (semua orang kan baik2 belaka), dan Kak Jie adalah seorang Mama yang Chantek lagi HAWT (bukan hot panas2 yer) ! Oho!

    Ya itu lah kata motivasi untuk pagi selasa ini

    🙂 :mrgreen: 😆 🙂
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal =-.

  16. betul tu, kena yakin dgn diri sendiri…
    .-= Lan Bingka´s last blog ..Avatar filem terbaik 2009 =-.

  17. azizan4444 says:

    cantik bersifat objektif..no wonder klu laki suke laki,pompuan suke pompuan..

    woit kacak..sape?aku la..haha
    keyakinan perlu ad dlm diri..tu sbgai cnth..muahheeheh 😉
    .-= azizan4444´s last blog ..Harga Minimum Rokok RM 6.40 Mulai Jumaat Ini =-.

    • @azizan4444, selalu dengar cantik bersifat subjektif…sekarang objektif plak eh.. 😎
      .-= Lan Bingka´s last blog ..Avatar filem terbaik 2009 =-.

      • azizan4444 says:

        @Lan Bingka, btol sgt la tu subjektif..ntah cmne ley kua objektif plk..cam nk buat projek besar je ad objektif..hahaha..tersangat la cool..

        bnda subjektif depend individu itu sndri bagaimana dorang tafsir cantik..same gak ng umor..mmg subjektif..ad org pakcik,ad org paggil abg..pdahal paggilan tu pada org same je..

        mekasih bro menegur..ko seorang yg prihatin..x sangka plk ko bace semua komen..ekekeke..

  18. kita nak cuba la tips kak jie ni mengorat lelaki untuk perempuan yang tak cantik macam kita ni..hehe..
    .-= Bb Hussain´s last blog ..JJCM at Chamek Kopitiam =-.

  19. Tips tu.. Baek tul belajo tips dari kak jie
    .-= zool´s last blog ..Antara Kegagalan dan Kejayaan =-.

  20. Cantik rupa biar sejajar dgn
    cantik akhlak. Baru caiyolah. :mrgreen:
    .-= Eriyza´s last blog ..Koleksi Rekabentuk Sandwich =-.

  21. kecantikan bukan segalanya 😉
    .-= hilmi´s last blog ..Post Penutup 2009 =-.

  22. beauty lies in the eyes of beholder.. 🙂
    .-= sayahappyslalu´s last blog ..Good Hotel in Jakarta and Bandung? I Need Your Advise… =-.

  23. hehe agak2 yg search tu laki normal atau laki sotong ek? 😆
    .-= x-po´s last blog ..AKSI PANAS, ANTARA YANG TERPANAS =-.

  24. i want nobody nobody but you~ lirik lagu wonder girl yang terlalu nak kan lelaki tuh jadi boyfriend dia…sgt determined!

    persoalan sekarng, camner nak ‘lock’ hati lelaki tuh dengan gadis yang show interest kat beliau..

  25. Yezza.. Saye mahu jadi gadis yang bijak walaupun kureng cantik.. Heehee.. 😉
    .-= farhana´s last blog ..Setia Dari Lensa Mata Anda.. =-.

  26. Teringat pulak kat lagu Billy Joel “Just the way you are”…
    .-= GreenLava´s last blog ..How to install “link to us” widget =-.

  27. lain orang, lain definisi untuk cantik atau handsome. so, tepuk dada, dada sapa yang sakit..
    .-= tunepal´s last blog ..How You Protect Your Brain? =-.

  28. dari mana datangnya cinta. dari mata turun ke hati. bermadah pulak. 😛
    .-= blogresipi´s last blog ..Laksa Kelantan =-.

  29. ade lelaki suke take for granted apabila girlfren seorg yang berdikari.. tapi dalam mase yang same nak yang cantik je.. isk2..

    apekah yang sedang saye repekkan ini?? 😀

    repekan seorg yang dingdong coti tak approved!! 😥
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..wedding anniversary ~1 =-.

  30. Yang saya perasan, ada yang search Nurkasih Episod Akhir tu…Di situ ada jawapan soalan ini :mrgreen:
    .-= kruel74´s last blog ..Legal and Property : New blog direction 2010 =-.

  31. inilah namanya dunia akhir zaman.. isyh.. isyh.. isyh.. 😥
    .-= izma´s last blog ..Lengkap sudah rukun hidup mereka =-.

  32. cinta bukan untuk mainan jek 😡

  33. kita tgk ar sapa pnggna internet skg..tak kan orang tua kut…kalau orang tua confm cari cara-cara u tambah khusyuk dalam solat ker…
    kalau dah namanya remaja..cnfm ke situ gak carianya…
    .-= whose´s last blog ..itupun nak Call 911 ??? Malaysia ~ 999 ~ =-.

  34. Luth Textile says:

    perempuan tu tuhan dah buat cantik.. ada yang cantik luaran tapi tak cantik dalaman buat apa.. baik tak cantik SIKIT di luaran, tapi dalaman dia, fuyyoo cantik..

    dalaman = hati, perasaan dll

    susah nak dapat ppuan yang cantik luar dan dalam 🙁 🙁
    .-= Luth Textile´s last blog ..Awek, Keluarga dan Kawan =-.

  35. Memang pelik kadang-kadang pencarian musafir online ni. Saya pun hari ni cerita pencarian keywords yg singgah di blog saya. Pelik bin ajaib.
    .-= denaihati´s last blog ..Pengalaman main dengan jiran =-.

  36. Hahaha 😀 Kenapa nak mengorat lelaki pulak ini? Buat sesuatu untuk diorat oleh lelaki kan lebih baik? LOL 😀
    .-= tekkaus´s last blog ..Mickey’s Once Upon A Christmas! =-.

  37. Lady Nass says:

    cara mengorat lelaki. hoho. untuk perempuan cantik mcm saya, macam mana kak? [ memang tak sedar dek diri]

  38. Teringat kat member ofis ni. Masa minum kat kedai mamak ada satu mamat cina ni memandang membe sy dari atas ke bawah. Macam pandang awek plak.
    .-= Dr House´s last blog ..House MD musim keenam, episod 1-9 =-.

  39. kenapa gelarkan diri sendiri tak cantik? semua orang cantik aper. cuma pandangan cantik tuh adalah subjektif bagi setiap manusia.ade je pompuan cair kat laki mat negro. bila tanya apa sebab dia, dia kata sebab mat negro tuh cantik. huhu…
    .-= aidi-safuan´s last blog ..Selamat Hari Natal~ (edisi terlewat 3 hari) =-.

    • Active Blogger says:

      @aidi-safuan, hehe…sy setuju…cantik itu subjektif dan terpulang kepada individu itu sendiri utk mentafsirnya…lain org lain la pendapatnyanya ttg cantik.
      .-= Active Blogger´s last blog ..Cabaran SEO 2009-2010 Online Bachelor Degree…. =-.

    • Luth Textile says:

      @aidi-safuan, lain padang lain belalang, lain orang lain cara nak tafsirkan kecantikan tu..
      .-= Luth Textile´s last blog ..Awek, Keluarga dan Kawan =-.