Blog Tutorial

 

23 Replies to “Blog Tutorial”

  1. 1. utk smiley2 ni.. kak jie guna plugin paling asas – WP Grins Lite
    2. untuk related post mcm kak jie – guna plugin IGIT Related Post With Thumb
    3. kak jie tak pernah guna plugin tu..jadi tak dapat nak jawap. cuba contact azah,my..dia guna. kalau tanya mesti dia bagi tau
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Dibogelkan Oleh Wp-IncludesMy Profile

  2. salam kak jie.. nak tnya, macamana nak letak smile2 kat atas ni dkt ruangan komen?saya dh install plugin smilies themer, tpi tak keluar pun..

    lagi 1, saya xpernah berjaya nak psg related post yg mcm kak jie psg ni,,

    n last skali, kak jie nank tnya, apa nama widget yg org selalu guna tu untuk popular post, yg ada graph melintang ,dari warna merah ke warna biru..
    Jom terjah post menarik dari Macambest ..Khairul Fahmi meminta maaf kepada rakyat MalaysiaMy Profile

  3. salam.. hye k jie..
    saya nak tnya cket macam mn nk buat mcm akak nye blog..
    mksud saya,mcm bhgian akak tulis
    teman tapi mesra – biodata – blog tutorial n etc..
    saya nk mudahkan blogger laen shoping kat blog saya..

    harap akak boley tolong saya…
    Jom terjah post menarik dari nini ..new item – akan datangMy Profile

  4. salam. kak jie, saye ade masalah sikit. cemana ye nak letak beberapa entri dalam satu box asing selain kat arkib older post? supaya senang orang nak cari entri tak payah belek arkib lagi. lagi senang akak nak paham soklan saye, akak boleh tengok entri ni ye..
    TOLONG TOLONG TOLONG
    Jom terjah post menarik dari piah becok ..AKU AKAN MERINDU MU setiap saatMy Profile

  5. kak jie…nanti tolong saya tau…banyak nak tanya ni…skarang tak sempat lagi…tgh setting asas dulu…

  6. Kalau guna Blogspot yang sekarang ni…berbeza dgn apa yg Kak Jie guna tahun 2006 dulu – dulu kami kena edit sendiri letak sidebar

    tapi kalau guna blogspot skrg – pergi kat Design > Template Designer > Layout > ada mcm2 jenis layout, pilih saja mana nak.

    Kalau guna template bukan dari blogspot, ada cara nak letak sidebar jadi 2 atau nak alih sidebar kiri ke kanan atau kanan ke kiri

    baca entri lama kak jie kat sini http://kujie2.blogspot.com/2008/04/buat-sidebar-kiri-dan-kanan.html

Comments are closed.